Agenda

maart 2019

madiwodovrzazo
    

De Indië Monologen

Theatercollege


70 jaar na de onafhankelijkheid van Indonesië staat onze koloniale geschiedenis volop in de belangstelling. Tegenwoordig hebben bijna 2 miljoen Nederlanders een Indische achtergrond. Hoe werkt die geschiedenis door in ons land, en in onze levens? En hoe willen we ons tot die geschiedenis verhouden? De Indië Monologen is een unieke theateravond met wisselende combinaties van gasten en met Nederlands-Indië als centraal thema.
Elke editie van De Indië Monologen presenteert een uitgelezen gezelschap van drie bekende Nederlandse schrijvers, musici en acteurs, maar ook prominenten uit de wereld van de media, journalistiek en politiek zijn vertegenwoordigd; allen met een Indische achtergrond of sterke betrokkenheid bij de geschiedenis van Nederlands-Indië. In Theater Figi komen Yvonne Keuls, Theodor Holman en Bodil de la Parra hun eigen verhaal vertellen. Vaste muzikale kern van De Indië Monologen zijn Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten. De regie is in handen van Bo Tarenskeen.
/www.indiemonologen.nl


Portemonneeloze pauze
Bij deze voorstelling en prijs zit een pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe inbegrepen. Als er geen pauze is ontvangt u na de voorstelling een drankje en hapje.
 

 

Bestel Tickets

Midzomerstrandkomedie

Toneel

Toneelgroep West-End speelt Midzomerstrandkomedie


We zijn op het strand van Menton, Zuid-Frankrijk. Op deze zonnige bestemming ontmoeten we een groep vakantiegangers. Tien totaal verschillende Nederlanders, van oud tot jong, op zoek naar liefde en de liefde ver achter zich gelaten, van aantrekkelijk tot iets minder aantrekkelijk. Ze kijken naar elkaar en uiteindelijk ook naar zichzelf.

Al deze personages worden in Midzomerstrandkomedie kleurrijk neergezet door de spelers van Toneelgroep West-End. Het stuk is geschreven door Haye van der Heyden. Regisseur is Niek Dekker. Regie-assistent is Tine de Kuijper.
De voorstelling is te zien op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart in de Willem Pijperzaal van Theater Figi Zeist. Aanvang 20.15 uur. Deuren open om 20.00 uur.

Tickets à € 10 in de voorverkoop bij Boekhandel Kramer & van Doorn, Slotlaan 221 in Zeist. (Ook op de uitvoeringsdata nog verkrijgbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.)
Tickets à € 12 en € 10 (CJP/65+) zijn ook te reserveren via www.toneelgroepwest-end en op de avonden zelf aan de theaterkassa te koop. Je kunt bij ons pinnen en contant betalen.

Spel: Lies Bloo | Edith van den Bosch | Daniël Claas | Kim Huis in ‘t Veld-van Elst | Zegert van der Linde | Yvonne de Mari | Arie Okhuijsen | Marco Wemekamp



 

Bestel Tickets

Ellen Valkenburg, Jacqueline van der Zwan, Geneviève Verhage & M

Klassieke muziek

“CHANSONS MADÉCASSES”
Liederen en Kamermuziek van Maurice Ravel

Wanneer Maurice Lammerts van Bueren optreedt in Zeist, dan staat het publiek steevast iets
bijzonders te wachten. Hij is namelijk niet alleen een voortreffelijk pianist en liedbegeleider, maar
ook altijd op zoek naar de mooiste muzikale programma’s. Zo ook nu weer: u gaat luisteren naar een
bijzonder Ravel-programma, afwisselend vocaal en instrumentaal, met als hoogtepunt de prachtige Chansons Madécasses. Over de musici: Ellen kent u van haar optreden tijdens het vorige Liedfestival en als lid van het CoCo-Collectief. Jacqueline was verbonden aan het Residentieorkest en is nu actief als Kamermusicus. Geneviève speelt in het befaamde Cello Octet Amsterdam.

Locatie: Slot Zeist
 

Bestel Tickets

Conny Janssen Danst

Dans

Na ‘HOME’ (2017) en de remake van ‘INSIDE OUT’ (2018) brengt Conny Janssen Danst een sprankelende dansvoorstelling over ouderdom, jeugd, de breekbaarheid van het leven en het verglijden van de tijd. ‘BROOS’ toont de kwetsbaarheid van het leven, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht. In een mozaïek van vertellingen ervaren we de hartenklop van diverse momenten in tijd; het zijn en verdwijnen, het verwerven en verliezen, hier tegenover daar, nu versus toen. De tijd tikt door en is niet te stoppen.
Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dertien dansers – jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen opnieuw samen met Maartje Teussink, die met speciaal voor ‘BROOS’ gecomponeerd werk live te horen is. Choreograaf en componist werkten in 2016 samen tijdens de locatievoorstelling ‘COURAGE’ in de Ferro Dome. Trouw omschreef de multi-instrumentalist Teussink als “een alchemist in een muzieklaboratorium vol plukkende gitaarriffs, bonkende bassen en sferische soundscapes”.
www.connyjanssendanst.nl
 
choreografie: Conny Janssen | dans: Adi Amit, Ian Ancheta, Davide Bellotta, Tu Hoang, Maud Huizing, Martijn Kappers, Romee van de Meent, Hiro Murata, Richard Nagy, Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Chanel Vyent en Liza Wallerbosch | toneelbeeld: Thomas Rupert | lichtontwerp: Remko van Wely | kostuumontwerp: Babette van den Berg | dramaturgie: Judith Wendel | muziek: Maartje Teussink | repetitor: Erik Spruijt
 
 
Portemonneeloze pauze
Bij deze voorstelling en prijs zit een pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe inbegrepen. Als er geen pauze is ontvangt u na de voorstelling een drankje en hapje.
 

Bestel Tickets

Ruben Hein

Concert

Zanger, pianist en songwriter Ruben Hein won de Edison Publieksprijs 2013, heeft twee Radio 6 Awards voor Beste Soulartiest op zijn nachtkastje staan en is bij het grote publiek bekend van het tv-programma ‘Wie is de Mol?’. Hij staat bekend om zijn warme stemgeluid en doorvoelde pianospel en dat is ook weer te horen op zijn laatste album ‘Groundwork Rising’. Op dit meest persoonlijke werk tot nog toe valt Hein terug op zijn muzikale basis. Maar wat is die basis? In zijn eerste soloprogramma voert de combinatie van muziek en persoonlijke herinneringen met de broodnodige zelfspot de boventoon.
www.rubenhein.com
 

Bestel Tickets

A star is born encore

Drama

Maine ontdekt en wordt verliefd op, de onbekende, worstelende artiest Ally (Lady Gaga). Ze heeft haar droom om het te maken in de muziek business zo goed als opgegeven, tot Jack haar aanmoedigt haar plek in de spotlights op te eisen. Wanneer dit lukt, begint hun liefdesrelatie echter scheurtjes te vertonen. Jack voert een innerlijke strijd en heeft moeite met het feit dat hij steeds meer in de schaduw komt te staan.

(148 minuten)

Bestel Tickets

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.