Agenda

september 2019

madiwodovrzazo
      

Het Nationale Theater

Toneel

Uitverkochte zalen op West End en Broadway!
Het was een ware hit op West End en Broadway deze prijswinnende voorstelling van de jonge Engelse schrijfster Lucy Kirkwood. In ‘The Children’ houden drie mensen elkaar in de greep van een groot moreel dilemma. Eric de Vroedt (The Nation) regisseert Sylvia Poorta, Stefan de Walle en Antoinette Jelgersma in dit grimmig en grappig conversatiestuk vol vlijmscherpe dialogen.

In een afgelegen vakantiehuisje aan de Britse kust genieten Hazel en Robin, twee gepensioneerde kernfysici, van een nieuwe en spannende levensfase. Ze doen fanatiek aan yoga en runnen een ecologisch boerderijtje. Na een serie catastrofes is de buitenwereld een volstrekte chaos. Op een dag staat, na bijna veertig jaar, hun oud-collega Rose voor de deur. Tussen de drie ontspint zich een prikkelend steekspel, vol provocatieve insinuaties. Dan doet Rose een verpletterend voorstel.

De Vroedt was meteen gegrepen door het stuk: “The Children belicht het klimaatprobleem op een fantastische manier. Drie babyboomers staan voor de keuze: ga ik verder met mijn comfortabele leven of neem ik mijn verantwoordelijkheid en ruim ik de rotzooi op die wij zelf hebben veroorzaakt? Dat is de kernvraag van dit stuk: welke wereld laten we na aan onze kinderen?” 

De jonge Engelse schrijfster Lucy Kirkwood werd genomineerd voor een Tony-award voor The Children. Volgens The New York Times schreef zij ‘een verbijsterend en opwindend stuk, vol kippenvelmomenten en suspense’. Acteurs Sylvia Poorta, Stefan de Walle en Antoinette Jelgersma nemen ons mee in een driehoeksverhouding, tegen de achtergrond van een akelig realistisch verhaal.

tekst: Lucy Kirkwood | vertaling: Rik van den Bos | regie: Eric de Vroedt | spel: Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle en Sylvia Poorta | dramaturgie: Karim Ameur | decor: Maze de Boer | kostuum: Lotte Goos | licht: Bernie van Velzen | geluid: Florentijn Boddendijk & Remco de Jong

Persquotes The Children Het Nationale Theater
NRC ★★★★
•    “‘The Children’ is intelligent drama over nalatenschap en verantwoordelijkheid.”
•    “Kirkwood toont zich een begenadigd dramaschrijver die precies weet wat ze verhult en onthult.”
•    “Juist door haar engagement te gieten in de vorm van het huiskamerdrama – een setting die zich bij uitstek leent voor het exploreren van relaties en gevoelens – verknoopt Kirkwood op intelligente wijze het politieke aan het empathische.”
•    “Sylvia Poorta maakt diepe indruk als gekwelde maar strijdvaardige Rose.”
•    “’The Children doet beroep op hart en hoofd en toont vooral hoe die twee genadeloos met elkaar aan de haal gaan zodra er echt iets wezenlijks op het spel staat.”
>>>Lees hier de hele recensie

De Volkskrant ★★★
•    “’The Children’ snijdt interessante onderwerpen aan, en de personages zijn prettig ontaard.”
•    “De drie acteurs pakken dan ook behoorlijk uit.”
•    “Het spel van Sylvia Poorta is bijna grotesk ongrijpbaar, maar aan het eind, als ze bijna letterlijk haar masker afgooit, ontroerend.”
•    “De monoloog over eenzaamheid en schuldbesef is prachtig.”
•    “Het slot is even ontluisterend als louterend.”
>>>Lees hier de hele recensie

De Telegraaf ★★★
Lang
•    “’The Children’ mikt eerder op de ratio en dat zal in het beste geval na afloop tot stevige, maar boeiende discussies leiden.”
>>>Lees hier de hele recensie

Theaterkrant
•    “Denk aan een mengsel van Demonen, Who’s Afraid of Virginia Woolf en Betrayal.”
Kort
>>>Lees hier de hele recensie

Luister hier! > HNTpodcast: The Children
Wil je wat meer weten over een voorstelling? De podcast van Het Nationale Theater stoomt je in tien minuten klaar. In deze aflevering vertelt acteur Stefan de Walle je over zijn nieuwste rol in The Children, over de schrijfster, Lucy Kirkwood, en over zijn bezoek aan de kerncentrale in Borssele. Met een exclusief fragment uit het stuk door medeacteurs Antoinette Jelgersma en Sylvia Poorta.
Tekst en regie: Laura van Zuijlen
Techniek en montage: Alex Kramer
Muziek: Florentijn Boddendijk en Remco de Jong


Lees hier een interview met Maze de Boer en Lotte Goos (scenografie en kostuums) over de duurzaamheid van deze productie >


FEESTELIJKE SEIZOENSOPENING!
Dit jaar start Theater Figi het nieuwe theaterseizoen 2019-2020 met maar liefst twee verschillende voorstellingen op één avond: toneel en cabaret!

PROGRAMMA vrijdag 20 september
Het programma van 20 september ziet er als volgt uit:

Vanaf 19:00 ontvangst
19:25 Speciaal optreden door LAVALU
19:45 Welkomstwoord en opening door Wethouder Cultuur Marcel Fluitman
20:15 Het Nationale Theater met ‘The Children‘ – zaal 1
Deze prijswinnende voorstelling van de jonge Engelse schrijfster Lucy Kirkwood was een ware hit op West End en Broadway!
20:30 Anne Neuteboom met ‘Kijk haar gaan‘ – zaal 2
Anne Neuteboom is met haar voorstelling ‘Kijk haar gaan‘ genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop 2019
22:00 Afterparty

 

Bestel Tickets

Anne Neuteboom

Cabaret

“Fantastisch theater, waarbij je steeds weer verrast wordt.” (Theaterkrant)
‘Jaaa jongens! Weet je nog vanmorgen? Toen je wakker werd? En dat het toen gewoon vrede was in Nederland? Holy shit. Relaxt. En dat je waarschijnlijk gewoon twintig minuten kon douchen onder vét heet water en nog steeds gewoon súpergoeie waterdruk had? Mega. Dampend. Hardcore. Chill. En dat je gewoon een vers croissantje kunt kopen voor pak 'm beet 75 cent, dat is echt wat? 0,0000033% procent van een netto minimumloon maandsalaris ofzo?? Terwijl het echt uren duurt om zelf croissantjes te maken. Sweet. Lord. Yes.’
Ja hoor mensen, je had het niet verwacht hè! Maar keihard positivisme, doet Anne gewoon, schaamteloos: kijk haar gaan!

Anne Neuteboom studeerde af aan de Koningstheateracademie in 2013 en won de jury- en publieksprijs van Cameretten in 2015. Ging succesvol in première met ‘Weg’ in 2016 en vond zichzelf in 2018 weer helemaal opnieuw uit met ‘Kijk haar gaan’. Ze oogste lovende recensies voor deze voorstelling.
Zo noemde de Theaterkrant haar een ‘verrassende, onvermoeibare vakvrouw’ en schreef het NRC (****) ‘Neuteboom maakt cabaret met een rijk palet aan emoties .. overtuigend, grappig, kritisch en ontroerend’.

tekst: Anne Neuteboom | regie: Hanneke Braam

NOMINATIE CABARETPRIJS 2019
Anne Neuteboom is met haar voorstelling Kijk haar gaan genomineerd voor de Neerlands Hoop!
De Neerlands Hoop is voor de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.
Lees meer >

De jury over Anne Neuteboom met Kijk haar gaan:
“Serieuze zaken heel luchtig verpakken. Laat dat maar aan Anne Neuteboom over. In haar tweede voorstelling laat ze een portret van haar eigen millennial-generatie fraai overgaan in een persoonlijk verhaal over haar vervreemde vader. Neuteboom doet dat zoals alleen zij het kan: vrolijk, zogenaamd naïef en extreem springerig. Haar podiumpersoonlijkheid is een frisse wind in het huidige cabaretlandschap. Ze laat zien dat kwetsbaarheid niet alleen in stiltes schuilt en dat je diepgang kunt bereiken door het over schijnbaar triviale dingen te hebben. Haar observatievermogen en taalgevoel beloven veel moois voor de toekomst.”


FEESTELIJKE SEIZOENSOPENING!
Dit jaar start Theater Figi het nieuwe theaterseizoen 2019-2020 met maar liefst twee verschillende voorstellingen op één avond: toneel en cabaret!

PROGRAMMA vrijdag 20 september
Het programma van 20 september ziet er als volgt uit:

Vanaf 19:00 ontvangst
19:25 Speciaal optreden door LAVALU
19:45 Welkomstwoord en opening door Wethouder Cultuur Marcel Fluitman
20:15 Het Nationale Theater met ‘The Children‘ – zaal 1
Deze prijswinnende voorstelling van de jonge Engelse schrijfster Lucy Kirkwood was een ware hit op West End en Broadway!
20:30 Anne Neuteboom met ‘Kijk haar gaan‘ – zaal 2
Anne Neuteboom is met haar voorstelling ‘Kijk haar gaan‘ genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop 2019
22:00 Afterparty
 

Bestel Tickets

Misfit 2 (BFF-Night)

Over de film:
De Misfit-squad is terug!
Nadat Julia (Djamila) terugkomt uit Amerika voor het nieuwe schooljaar mag ze samen met Nick (Niek Roozen) meedoen aan een grote landelijke muziekwedstrijd: een droom die uitkomt. Maar wanneer Nick onverwacht van school switcht wordt hij helemaal ingepakt door multitalent Babette (Tinne Oltmans), die hem zelfs overtuigt om samen met haar een nummer op te nemen. Om Nick terug te halen én de Battle of the Schools te winnen zit er niks anders op voor Julia en haar Misfit-squad dan samen te werken met hun eeuwige rivalen: de VIP squad!

Bestel Tickets

Anniek Winters

Theatershow

De De belevingswereld van de hond.

Kruip in de huid van de hond en ervaar de wereld vanuit zijn perspectief
Hondengedragsdeskundige Anniek Winters neemt je mee op reis in de belevingswereld van de hond.
Door middel van theorie- en praktijkvoorbeelden leert ze je wat je moet weten om tot de ultieme relatie te komen, waarin onze trouwe viervoeter de hoofdrol speelt.

Bestel nu uw kaarten!


 

Bestel Tickets

F*ck de Liefde

Romantiek

Ladies Only

Het gezelligste avondje uit met je vriendinnen in Figi!
F*ck de Liefde - Film, Prosecco & Popcorn = €12,95

Over de film:
F*ck de Liefde is dé romantische komedie ‘met een bite’ waarin drie uitzinnige liefdesverhalen samenkomen. Lisa (Bo Maerten) zit midden in een scheiding met Jack (Edwin Jonker) en zit er even helemaal doorheen. Na een aantal pogingen van Jack om haar terug te krijgen, besluiten Lisa’s vriendinnen om haar mee op sleeptouw te nemen op Curaçao. De eerste dagen op het zonnige eiland lopen stroef voor Lisa, totdat ze de charmante wereldreiziger Jim (Thijs Römer) ontmoet. De wispelturige Jack duikt op zijn beurt vol in het vrijgezellenleven en belandt zo in bed met de verleidelijke Cindy (Victoria Koblenko). Bo (Yolanthe Cabau), de zus van Cindy, is al 10 jaar getrouwd met Said (Maurits Delchot). Said is zijn baan kwijt, maar houdt dit geheim voor zijn vrouw die alsmaar achterdochtiger wordt door zijn geheimzinnige gedrag. Daarentegen maakt Bo juist carrière en begint steeds meer tijd door te brengen met haar aantrekkelijke baas… Wie overleeft de liefde?

Bestel Tickets

      

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.