Ticketverkoop

Tickets

Tickets kopen via internet
Met ons ticketsysteem is het niet alleen snel en makkelijk om tickets te bestellen, maar ook voordelig! Je betaalt direct online en ontvangt jouw e-ticket per mail. Bij het telefonisch reserveren van tickets of aan de kassa brengen wij € 4 servicekosten per transactie  in rekening. 

Tickets niet retour
Tickets worden niet ingeruild en evenmin vindt restitutie van de toegangsprijs plaats. Zorg zelf voor vervanging indien je niet naar een voorstelling kunt gaan waarvoor je al tickets hebt. Uitzonderingen worden eventueel gemaakt bij uitverkochte voorstellingen.

Wachtlijst uitverkochte shows
Wanneer een voorstelling is uitverkocht kun je bij het boeken via de website op een wachtlijst worden geplaatst. Zodra er tickets beschikbaar komen worden de wachtenden een keer gebeld; dan geldt dezelfde dag afrekenen.

Weet waar je koopt
Koop nooit tickets bij niet-erkende verkooppunten. Je betaalt altijd te hoge prijzen, ontvangt vaak geen tickets, en je krijgt geen geld terug bij een voorstelling die om welke reden dan ook afgelast is. Koop jouw tickets daarom alleen bij Figi zelf.

Theaterabonnementen en tickets (opening nieuw theaterseizoen)

Op vrijdag 17 mei 2019 start om 17:00 uur de abonnementenverkoop voor Figi theatervoorstellingen en Filmhuis Figi films. Het doel van de abonnementenverkoop, is onze trouwe bezoekers de eerste keus in zowel voorstellingen als zitplaatsen geven. Hiermee ben je zeker van de beste en meest voordelige plaatsen. Stel jouw eigen abonnement samen van tenminste vier voorstellingen uit het aanbod van:

  • Theater Figi
  • Stichting Slotconcerten (Slot Zeist)
  • Organisatie Oude Muziek (de Kerk van de Evangelische Broedergemeente)
  • Filmhuis Figi

Daarnaast kan je ook series Boek & Film, Kunst in Beeld en Figi Theatercolleges kopen.

Hoe bestel je een abonnement?
Bestellen via onze website is de snelste, gemakkelijkste en goedkoopste manier om informatie te vinden en tickets te kopen. Bovendien kies je zelf uw plaatsen in de zalen. Je ontvangt na betaling jouw toegangsbewijs per e-mail. Het online bestellen van jouw abonnement via figi.nl/theater is gratis; Je betaalt geen administratie- en verzendkosten.

Wil je graag naast jouw vrienden of familie zitten, boek dan in één keer via internet. Controleer jouw tickets goed op eventuele onjuistheden of wijzigingen.

Losse Tickets

Vrijdag 31 mei 2019 start om 10:00 uur de losse ticket verkoop. Bestel jouw tickets online op figi.nl/theater. Je betaalt direct online en ontvangt jouw e-ticket per mail. Per online transactie betaal je geen administratiekosten. Bij het telefonisch reserveren van tickets of aan de kassa brengen wij € 2,50 per ticket servicekosten in rekening. Wil je tickets per post thuis ontvangen, dan brengen wij € 4,50 servicekosten in rekening.

Openingstijden theaterkassa

Dagelijks van 09.30 tot 22.00 uur (hotelreceptie Figi).
Voor specifieke vragen kun je tijdens kantooruren contact opnemen met het theaterbureau via theaterbureau@figi.nl of via 030 – 69 27 400.

Kortingen
  • 65 plussers - genieten van extra voordeel bij Figi! Want bij Figi krijg je € 2 korting op de normale ticketprijs.
  • Met een CJP - pas krijg je € 2 korting per theatervoorstelling, tenzij anders vermeld. Neem je CJP-pas mee naar het theater, er kan naar gevraagd worden.
  • Last minute studenten deal - Figi geeft studenten de mogelijkheid om voor maar € 15 van voorstellingen te genieten. Voor niet-uitverkochte voorstellingen kunnen studenten vanaf 13:00 uur op de dag van de voorstelling tickets online kopen met de volgende kortingscode: student1920. Deze korting is alleen geldig als er een bewijs van inschrijving kan worden getoond bij binnenkomst. Neem je collegekaart of studentenpas dus mee! Deze kaart / pas is alleen geldig als er duidelijke en geldige data op vermeld staan.
  • Kinderen - zie de informatie bij de betreffende jeugd- en familievoorstellingen.
  • Minder zicht korting - wanneer een voorstelling is uitverkocht, verkopen wij pas de achterste rij.
Cadeaukaarten

Figi Gift Card
Geef een Figi Gift Card cadeau! Al vanaf € 5 verkrijgbaar bij onze hotelreceptie en bioscoopkassa en te gebruiken overal in Figi: bioscoop, theater, terras, Grand Café en hotel!

Ook leuk en handig voor je als ouder om mee te geven aan jouw kinderen als zij alleen naar de bioscoop gaan, voor een kaartje, limonade en popcorn. Jouw kinderen hoeven dan niet met uw pinpas op stap.

Theater & Concertbonnen
Het is niet mogelijk om online met de Theater & Concertbon te betalen. Wel kun je jouw Theater & Concertbonnen aan de kassa verzilveren op vertoon van jouw digitale toegangsbewijs.

PODIUM Cadeaukaart
Je kunt online met de PODIUM Cadeaukaart betalen. Je kunt dit aangeven bij de optie betaalwijze tijdens het bestellen van jouw tickets.

 

Groepen

Voor groepsreserveringen (vanaf 10 personen) kun je tijdens kantooruren contact opnemen via theaterbureau@figi.nl.

Groepsarrangementen Hotel Theater Figi
Figi is de ideale locatie voor een compleet avondje uit en ook voor groepsevenementen op maat. Bijvoorbeeld verjaardags-, personeels-, vrijgezellen- en huwelijksfeesten, jubilea, recepties, filmpremières, vergaderingen, congressen, productpresentaties en andere evenementen. Wij denken graag met je mee over de invulling van arrangementen op maat. Vraag ons naar de vele mogelijkheden. Telefoonnummer: 030 – 69 27 550, of mail naar events@figi.nl.

De dag van de voorstelling

Aanvangstijden

De aanvangstijd staat op jouw ticket, figi.nl en op de websites van de verschillende locaties. De aanvangstijden zijn niet voor alle voorstellingen gelijk. Het is voor de andere bezoekers en de artiesten erg prettig als je tijdig op jouw plaats zit. Bezoekers die op het geplande aanvangsmoment niet op hun plaats zitten hebben dan geen recht meer op die specifieke zitplaats. Na aanvang van de voorstelling wordt er niemand meer toegelaten en moeten de laatkomers tot de pauze wachten om de zaal in te kunnen. Als er geen pauze is zal doorgaans geen toegang meer worden verleend. Kom dus op tijd!

Bereikbaarheid

Openbaar Vervoer
Figi is per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Bij het NS-station ‘Driebergen-Zeist’ (op ca. 3 kilometer van Figi) staan zowel taxi’s, als bussen die bij Figi stoppen. Ook rijden vanaf Utrecht CS bussen rechtstreeks naar Figi. Meer informatie: 9292.nl

Volg de Parkeerroute
Vanaf de invalswegen van Zeist verwijzen zowel blauwe Parkeerroute borden als crèmekleurige bestemmingsborden naar Figi.

Parkeren

Figi heeft een eigen openbare parkeergarage.

Wanneer je jouw tickets koopt via het bestelformulier van Figi of via figi.nl heb je ook de mogelijkheid om een uitrijticket te kopen, om na de voorstelling rijen bij de parkeerautomaat te voorkomen. Bij de garderobe of het bioscoopbuffet kun je voor aanvang van de voorstelling of in de pauze voor € 4,50 een uitrijticket kopen. Je kunt de parkeergarage ook in- en uitrijden met je VISA of Mastercard.

Geldigheid toegangsbewijs

Veel tickets worden elektronisch aangemaakt en kunnen gemakkelijk gekopieerd worden. Het is de verantwoordelijkheid van de koper om te voorkomen dat dit toegangsbewijs door derden gebruikt kan worden. Er kan eventueel om legitimatie gevraagd worden. Er kan maar één persoon per zitplaats worden toegelaten.

Compleet avondje uit

Maak de avond compleet en kom gezellig voor de theatervoorstelling een hapje eten in ons restaurant!
We hebben op theateravonden een speciaal theatermenu. Het menu wordt geserveerd van 17:30 tot 20:00 uur en bestaat uit 2 of 3 gangen.

Portemonneeloze pauze – Pauzedrankje inclusief

Bij de meeste voorstellingen in de Hendrik Marsmanzaal van Figi kun je in de pauze genieten van een lekker drankje zonder dat je lang in de rij hoeft te staan. Een pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe zijn dan inbegrepen in de ticketprijs. En als er geen pauze is serveren we jouw drankje en hapje na afloop van de voorstelling.

Hotel Figi

Blijf na de voorstelling gezellig overnachten in ons sfeervolle hotel. Na de voorstelling kun je uitgebreid napraten onder het genot van een drankje in ons gezellige Grand Café, waarna je niet meer naar huis hoeft te rijden. Na een goede nachtrust in een van onze viersterren kamers geniet je van ons goed verzorgde ontbijtbuffet. Voor meer informatie en het boeken van een hotelkamer kijk op figi.nl/hotel.

Annulering

Het kan voorkomen dat door externe factoren (ziekte, weeralarm e.d.) een voorstelling wordt geannuleerd of verplaatst. Als jouw emailadres en/of mobiele telefoonnummer bij ons bekend zijn, kunnen wij je direct op de hoogte stellen. Je kunt dit opgeven wanneer je online tickets bestelt of op het bestelformulier van abonnementen. Bij annulering van de voorstelling worden de toegangsprijzen vergoed. Kijk ook voor de zekerheid op de dag van de voorstelling op onze website.

Algemeen

Minder validen

Hulphonden zijn toegestaan in ons theater en zo nodig begeleiden wij de slechtzienden persoonlijk naar hun plaatsen toe. Wij zijn rolstoelvriendelijk, maar in de zalen is er voor rolstoelgebruikers beperkt ruimte beschikbaar.

Indien je hiervan gebruik wilt maken, wilt je dit dan bij uw bestelling op het bestelformulier kenbaar maken. Wanneer je online een abonnement of losse tickets bestelt kunt je een mail sturen naar tickets@figi.nl. Als de plaatsen al verkocht zijn, ontvang je bericht.

Cashloos theater

In het theater is het niet meer mogelijk om contant te betalen. Dit geldt voor het kopen van een ticket aan de kassa en voor het kopen van dranken of snacks aan de bar. Deze keuze is gemaakt door Figi om de veiligheid van jou en ons te waarborgen.

Uitzondering: geen pinpas
Steeds meer horeca gelegenheden en winkels bieden het nieuwe pinnen aan. Mocht je ontverhoopt geen pinpas (bij je) hebben bieden wij de mogelijkheid aan om met contant geld een kaartje en de versnaperingen te kopen bij de hotelreceptie. Op deze plek koop je een Figi Giftcard met contant geld dat dient als betaalmiddel voor in de filmtheaterfoyer. De Figi Giftcard is overal te gebruiken in Figi: bioscoop, theater, Grand Café, hotel en terras!

Mocht je vragen hebben dan verwijzen wij jou graag naar communicatie@figi.nl

Kinderen

Hotel Theater Figi wil voor zowel de volwassene als de allerkleinsten de filmervaring zo leuk mogelijk maken! Daarom hebben wij voor de kinderen zitplaatsverhogers zodat ze het filmdoek zo goed mogelijk kunnen zien. De zitplaatsverhogers zijn kosteloos en door heel het gebouw te vinden.

Beeld- en geluidsopnamen

Beeld- en geluidsopnamen
Het is, tenzij anders aangegeven, niet toegestaan om tijdens de voorstellingen opnamen te maken.

Consumpties in het theater
Eigen meegenomen consumpties zijn niet toegestaan in het theater. Dit geldt voor zelf meenemen of nuttigen.

Lidmaatschappen Figi

VSCD
Figi is lid van de VSCD (de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw Directies). We werken voor theatervoorstellingen volgens het reglement van die vereniging en met de door haar opgestelde bezoekersvoorwaarden. Kijk voor meer informatie op https://www.vscd.nl/vscd/over-de-vscd

NVBF
Figi is lid van de NVBF (Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters). We werken voor filmvoorstellingen volgens het reglement van die vereniging en met de door haar opgestelde huisregels. Je kunt die van onze site downloaden. Kijk voor meer informatie op denvbf.nl

FAP
Figi faciliteert in opdracht van de gemeente Zeist voorstellingen van lokale culturele organisaties. Dit wordt gecoördineerd door de FAP (Federatie van Amateur Podiumverenigingen Zeist). Kijk voor meer informatie op fap-zeist.nl.

Disclaimer Figi

Alle gegevens over voorstellingen en arrangementen zijn met de grootste zorg samengesteld. Alle informatie in deze brochure is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen. Bijvoorbeeld door ziekte, technische problemen of om artistieke redenen kan een voorstelling uitvallen of verplaatst worden. Bij uitvallen van een voorstelling wordt de toegangsprijs gerestitueerd. Aan de inhoud van deze brochure en van betrokken websites kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.