Evert Jan Ouweneel - Huisfilosoof

Pak er een paar luchtfoto’s bij en het wordt al snel duidelijk hoe bergen en oceanen, delta’s en zoetwatermeren, tropen en woestijnen de weg van de mens kunnen banen en blokkeren. In deze theatercolleges van huisfilosoof Evert Jan Ouweneel trekken wij van Oost naar West en van Noord naar Zuid, op zoek naar aanwijzingen vanuit de lucht die ons kunnen helpen de wereld te begrijpen. 

De eerste twee colleges richten wij ons op de afgelopen 5000 jaar. We zullen zien dat een blik vanuit de lucht het ene voorspelbaar en het andere verrassend maakt. Waar klonterden mensen samen en waarom daar? Wie grepen de macht en waarom zij? En welke ontdekkingen maakten dat natuurlijke barrières ineens verdwenen waren?

De volgende twee colleges alle aandacht voor het huidige wereld toneel. Opnieuw lopen wij de werelddelen langs, op zoek naar kansen en belemmeringen die ons vanuit de lucht worden getoond. Waar liggen de schatten van de bodemen wie profiteert ervan? En waar schudt het klimaat de economische kaarten? Het laatste college werpen we een blik op de toekomst. Ditmaal zoemen we zover uit dat we de heleaarde in het vizier krijgen. Waar weten de mensen hun zin door te drijven en waar laat de planeet haar tanden zien?

Het vorige seizoen waren diverse colleges van Evert Jan Ouweneel bijna uitverkocht, dus schrijf je snel in!

Alle theatercolleges van Evert Jan Ouweneel van dit seizoen op een rij:

Serie theatercolleges
De wereld verklaard vanuit de lucht

Do 12 december 2019
5000 jaar vanuit de lucht: Oost

Do 19 december 2019
5000 jaar vanuit de lucht: West

Do 9 januari 2020
De wereld vanuit de lucht: Noord

Do 16 januari 2020
De wereld vanuit de lucht: Zuid

Do 23 januari 2020
De toekomst vanuit de lucht

Evert Jan Ouweneel is Chief of Vision van World Vision Australia, de grootste NGO van Australië met een jaarlijks budget van 400 miljoen dollar.Tegelijk is hij Senior Advisor voor Boards en Executives van de overige fondswervingskantoren van World Vision. Daarnaast verzorgt hij al vele jaren lezingen en seminars over grote maatschappelijke ontwikkelingen in heden en verleden.
Voor meer informatie zie evertjanouweneel.nl


Bij deze voorstelling en prijs zit een kopje koffie of thee vooraf aan de voorstelling inbegrepen.
 

Figi Update

Geachte heer/mevrouw,

In verband met de coronamaatregelen en haar verlenging zijn tot 14 maart het hotel, het theater, de bioscoop en het grand café tot onze spijt gesloten.
Goed om te weten, er is helaas op dit moment ook geen take away mogelijk.

Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 09.00 – 17.00 uur op telefoonnummer 030 – 692 7400.
Of stuur een email naar info@figi.nl. U ontvangt uiterlijk de eerstvolgende werkdag een reactie op uw e-mail.

Met vriendelijke groet,

Team Figi

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.