Theatercollege Paul Scheffer

Het Land van Aankomst

Bestel Tickets

Theatercollege Paul Scheffer

  • ma 4 nov 2019
  • 20:15
  • Theatercollege
  • € 17,50

Deze voorstelling is al geweest.

Migratie & de recente geschiedenis van Nederland, Europa en Amerika
In zijn essay ‘Het multiculturele drama’ liet Paul Scheffer zien hoe er in ons land langs elkaar heen wordt geleefd. Het leidde toen voor een grote nationale discussie.

Nu, 20 jaar later, domineren identiteits- en migratievraagstukken nog steeds -en misschien wel meer dan ooit- het maatschappelijk debat. Hoe moeten we omgaan met ons slavernijverleden? En waar staat de populariteit van Thierry Baudet voor?

Paul Scheffer trekt met dit college door het land om aan de hand van de recente geschiedenis in Nederland, Europa en Amerika te laten zien hoe migratie onze wereld verandert. Met prachtige filmfragmenten trekt hij parallellen tussen het verleden en de uitdagingen van deze tijd. Ook laat hij zijn publiek vragen stellen over de meest actuele controverses.

Met dit college doet Paul Scheffer een hartstochtelijke poging om bezoekers de huidige impasse rond migratie en identiteit beter te laten begrijpen en te overwinnen.

Paul Scheffer is publicist en hoogleraar Europese Studies. Hij schreef onder andere het essay ‘Het multiculturele drama’ en het boek ‘Het land van aankomst’. Momenteel schrijft hij een wekelijkse column in NRC Handelsblad.
College Paul Scheffer is een programma van het Haagsch College.

Bij deze voorstelling en prijs zit een kopje koffie/thee vooraf aan de voorstelling inbegrepen.

 

Tijden & Tickets

Kijk ook eens naar

Story of the dubliners

Seven Drunken Nights

Queen

The Music

VOF de Kunst

Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan)

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.