Ballet van de Staatsopera Tatarstan

Notenkraker

Bestel Tickets

Ballet van de Staatsopera Tatarstan

  • zo 2 feb 2020
  • 15:00
  • Dans
  • € 37,50

Deze voorstelling is al geweest.

Geen ballet dat het kerstgevoel zo in zich draagt als ‘Notenkraker’
Geen ballet dat het kerstgevoel zo in zich draagt als ‘Notenkraker’. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan brengt voor deze klassieker fabuleuze dansers, sprookjesachtige belichting, honderden kostuums en fraaie decors mee, om de legendarische choreografie van Petipa en Ivanov recht te doen.
Op de prachtige muziek van Tsjaikovski creëerde het superduo een werk vol spectaculaire pas de deux, een vervaarlijke strijddans, een exotische Spaanse dans en natuurlijk de ‘Bloemenwals’.

Het is kerstavond bij de familie Stahlbaum en Clara krijgt als cadeau een pop, een zogenoemde notenkraker, die ’s nachts in haar droom verandert in een knappe prins. Hij neemt Clara mee naar een wonderbaarlijke sprookjeswereld en trekt met zijn leger van tinnen soldaatjes ten strijde tegen een valse muizenkoning. Na de overwinning trekken Clara en de prins naar hun gedroomde snoepgoedrijk. Hun avontuurlijke reis zorgt als altijd voor een magische avond voor jong en oud.

muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski | choreografie: Marius Petipa en Lev Ivanov

Trouw:
“De hele eerste akte is door de rijke kostumering al een prachtig kerstfeest op zich. Met als hoogtepunten de radiografische muizen die bijdehand over het podium snorren en het leger van de Muizenkoning dat in de droom van Clara angstaanjagend uit de open haard marcheert.”

Portemonneeloze pauze
Bij deze voorstelling en prijs zit een pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe inbegrepen. Als er geen pauze is ontvang je na de voorstelling een drankje en hapje.

 

Tijden & Tickets

Kijk ook eens naar

Juf Roos

Gaat op vakantie (2+)

Queen

The Music

Pepijn Gunneweg

The Great Wonder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.