Het Nationale Theater

The Children

Bestel Tickets

Het Nationale Theater

  • vr 20 sep 2019
  • 20:15
  • Toneel
  • € 29,00
Uitverkochte zalen op West End en Broadway!
Het was een ware hit op West End en Broadway deze prijswinnende voorstelling van de jonge Engelse schrijfster Lucy Kirkwood. In ‘The Children’ houden drie mensen elkaar in de greep van een groot moreel dilemma. Eric de Vroedt (The Nation) regisseert Sylvia Poorta, Stefan de Walle en Antoinette Jelgersma in dit grimmig en grappig conversatiestuk vol vlijmscherpe dialogen.

In een afgelegen vakantiehuisje aan de Britse kust genieten Hazel en Robin, twee gepensioneerde kernfysici, van een nieuwe en spannende levensfase. Ze doen fanatiek aan yoga en runnen een ecologisch boerderijtje. Na een serie catastrofes is de buitenwereld een volstrekte chaos. Op een dag staat, na bijna veertig jaar, hun oud-collega Rose voor de deur. Tussen de drie ontspint zich een prikkelend steekspel, vol provocatieve insinuaties. Dan doet Rose een verpletterend voorstel.

De Vroedt was meteen gegrepen door het stuk: “The Children belicht het klimaatprobleem op een fantastische manier. Drie babyboomers staan voor de keuze: ga ik verder met mijn comfortabele leven of neem ik mijn verantwoordelijkheid en ruim ik de rotzooi op die wij zelf hebben veroorzaakt? Dat is de kernvraag van dit stuk: welke wereld laten we na aan onze kinderen?” 

De jonge Engelse schrijfster Lucy Kirkwood werd genomineerd voor een Tony-award voor The Children. Volgens The New York Times schreef zij ‘een verbijsterend en opwindend stuk, vol kippenvelmomenten en suspense’. Acteurs Sylvia Poorta, Stefan de Walle en Antoinette Jelgersma nemen ons mee in een driehoeksverhouding, tegen de achtergrond van een akelig realistisch verhaal.

tekst: Lucy Kirkwood | vertaling: Rik van den Bos | regie: Eric de Vroedt | spel: Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle en Sylvia Poorta | dramaturgie: Karim Ameur | decor: Maze de Boer | kostuum: Lotte Goos | licht: Bernie van Velzen | geluid: Florentijn Boddendijk & Remco de Jong

FEESTELIJKE SEIZOENSOPENING!
Dit jaar start Theater Figi het nieuwe theaterseizoen 2019-2020 met maar liefst twee verschillende voorstellingen op één avond: toneel en cabaret!

PROGRAMMA vrijdag 20 september
19:00 uur            Ontvangst
19:45 uur            Welkomstwoord

20:15 uur            HET NATIONALE THEATER met ‘The Children’ (zaal 1)
                             Deze prijswinnende voorstelling van de jonge Engelse schrijfster Lucy Kirkwood  was een ware
                             hit op West End en Broadway!

20:30 uur            ANNE NEUTEBOOM met ‘Kijk haar gaan’ (zaal 2)
                             Anne Neuteboom is met haar voorstelling Kijk haar gaan genomineerd voor de cabaretprijs
                             Neerlands Hoop 2019!

22:00 uur            Afterparty
Na de voorstelling gaat het feest door met een gezellige afterparty.


 

Tijden & Tickets

vr 20 september
20:15

Kijk ook eens naar

Ali B

Koorts

Louise Korthals

Alles is er (reprise)

Pepijn Gunneweg

The Great Wonder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.