Anne Neuteboom

Kijk haar gaan (reprise)

Bestel Tickets

Anne Neuteboom

  • vr 20 sep 2019
  • 20:30
  • Cabaret
  • € 20,00
“Fantastisch theater, waarbij je steeds weer verrast wordt.” (Theaterkrant)
‘Jaaa jongens! Weet je nog vanmorgen? Toen je wakker werd? En dat het toen gewoon vrede was in Nederland? Holy shit. Relaxt. En dat je waarschijnlijk gewoon twintig minuten kon douchen onder vét heet water en nog steeds gewoon súpergoeie waterdruk had? Mega. Dampend. Hardcore. Chill. En dat je gewoon een vers croissantje kunt kopen voor pak 'm beet 75 cent, dat is echt wat? 0,0000033% procent van een netto minimumloon maandsalaris ofzo?? Terwijl het echt uren duurt om zelf croissantjes te maken. Sweet. Lord. Yes.’
Ja hoor mensen, je had het niet verwacht hè! Maar keihard positivisme, doet Anne gewoon, schaamteloos: kijk haar gaan!

Anne Neuteboom studeerde af aan de Koningstheateracademie in 2013 en won de jury- en publieksprijs van Cameretten in 2015. Ging succesvol in première met ‘Weg’ in 2016 en vond zichzelf in 2018 weer helemaal opnieuw uit met ‘Kijk haar gaan’. Ze oogste lovende recensies voor deze voorstelling.
Zo noemde de Theaterkrant haar een ‘verrassende, onvermoeibare vakvrouw’ en schreef het NRC (****) ‘Neuteboom maakt cabaret met een rijk palet aan emoties .. overtuigend, grappig, kritisch en ontroerend’.

tekst: Anne Neuteboom | regie: Hanneke Braam

NOMINATIE CABARETPRIJS 2019
Anne Neuteboom is met haar voorstelling Kijk haar gaan genomineerd voor de Neerlands Hoop!
De Neerlands Hoop is voor de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.
Lees meer >

De jury over Anne Neuteboom met Kijk haar gaan:
“Serieuze zaken heel luchtig verpakken. Laat dat maar aan Anne Neuteboom over. In haar tweede voorstelling laat ze een portret van haar eigen millennial-generatie fraai overgaan in een persoonlijk verhaal over haar vervreemde vader. Neuteboom doet dat zoals alleen zij het kan: vrolijk, zogenaamd naïef en extreem springerig. Haar podiumpersoonlijkheid is een frisse wind in het huidige cabaretlandschap. Ze laat zien dat kwetsbaarheid niet alleen in stiltes schuilt en dat je diepgang kunt bereiken door het over schijnbaar triviale dingen te hebben. Haar observatievermogen en taalgevoel beloven veel moois voor de toekomst.”


FEESTELIJKE SEIZOENSOPENING!
Dit jaar start Theater Figi het nieuwe theaterseizoen 2019-2020 met maar liefst twee verschillende voorstellingen op één avond: toneel en cabaret!

PROGRAMMA vrijdag 20 september
Het programma van 20 september ziet er als volgt uit:

Vanaf 19:00 ontvangst
19:25 Speciaal optreden door LAVALU
19:45 Welkomstwoord en opening door Wethouder Cultuur Marcel Fluitman
20:15 Het Nationale Theater met ‘The Children‘ – zaal 1
Deze prijswinnende voorstelling van de jonge Engelse schrijfster Lucy Kirkwood was een ware hit op West End en Broadway!
20:30 Anne Neuteboom met ‘Kijk haar gaan‘ – zaal 2
Anne Neuteboom is met haar voorstelling ‘Kijk haar gaan‘ genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop 2019
22:00 Afterparty
 

Tijden & Tickets

vr 20 september
20:30

Kijk ook eens naar

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.