Turks Fruit

Hommage aan liefdesverhaal zonder weerga

Bestel Tickets

Turks Fruit

  • vr 5 apr 2019
  • 20:15
  • Toneel
  • € 29,50
Het boek was een bestseller, de film een blockbuster, de musical een kaskraker en dan is er nu de mag-je-niet-missen toneelbewerking van het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur: ‘Turks Fruit’. De autobiografische roman van Jan Wolkers heeft na bijna vijftig jaar nog niets aan universele kracht en ontroering ingeboet en staat nog altijd hoog genoteerd op de boekenlijst van middelbare scholieren. Paul Verhoevens verfilming, die van Monique van de Ven en Rutger Hauer op slag filmsterren van internationale allure maakte, is met 3,6 miljoen bezoekers nog steeds de best bezochte Nederlandse film ooit.
‘Turks Fruit’ vertelt van de heftige liefde tussen een beeldhouwer en een liftster. Hun ongekend passionele relatie krijgt een dramatische wending als de jonge vrouw ernstig ziek wordt. De toneelbewerking van Sophie Kassies is een ongekuiste, sensuele én ontroerende hommage aan dit liefdesverhaal zonder weerga.
www.hummelinckstuurman.nl
 
tekst: Jan Wolkers | bewerking: Sophie Kassies | regie: Hanneke Braam | met: Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debby Korper

 
Portemonneeloze pauze
Bij deze voorstelling en prijs zit een pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe inbegrepen. Als er geen pauze is ontvangt u na de voorstelling een drankje en hapje.
 

Tijden & Tickets

vr 5 april
20:15

Kijk ook eens naar

Theater Rotterdam

Heisenberg - met Hans Croiset en Elsie de Brauw

Kom hier dat ik u kus

Met Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema en Oda Spelbos

Op hoop van zegen

Met o.a. Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf en Rolf Koster

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.