Orkater

237 redenen om door te gaan

Bestel Tickets

Orkater

  • do 4 apr 2019
  • 20:15
  • Toneel
  • € 25,50
Een feelgood voorstelling over het leven zelf
Acteurs Geert Lageveen en Leopold Witte hebben dringend behoefte de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven? Hoe lang hebben ze nog? Welke rol willen ze in dit leven nog spelen? Hoe moeilijk gaan het zichzelf nog maken? Hoe willen ze herinnerd worden? En welke plaatjes moeten er gedraaid worden op hun allerlaatste feestje? Om een antwoord te vinden op die vragen, leggen Geert en Leopold elkaar het vuur aan de schenen. Op dezelfde persoonlijke en herkenbare manier als in hun veelgeprezen voorstelling 237 redenen voor seks, steggelen de mannen dit keer over de dood.

Steggelen over de dood ★★★★
Het Parool, Joukje Akveld
"Regisseur Michiel de Regt laat de twee doen waar ze goed in zijn: een theatrale versie spelen van zichzelf. Geestige en vileine speldenprikjes delen ze uit, die even snel weer met de mantel der vriendschap worden bedekt."
"De maffe dansjes, de pseudo-autobiografische inhoud, de haast cabareteske performance - qua vorm bleef veel van het goede van de vorige voorstelling behouden, inhoudelijk voegden ze een mooi verhaal toe."

De optimist, de melancholicus en de dood ★★★
NRC, Herien Wensink
“De melancholicus versus de optimist.”
"Losjes associëren de twee rond het thema, terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdgenoten. "
"Mooi is wel de kentering richting het eind, als melancholicus Witte wel erg zelfgenoegzaam blijkt te zwelgen in het sentiment, zonder werkelijk geraakt te worden, en Lageveen onder al zijn bravoure juist een kwetsbaar, doodsbang jongetje blijkt te zijn."

Twee orkatermannen praten over de dood, lekkere muziek erbij. oké het is een formule, maar wel een leuke. ★★★
De Volkskrant, Karin Veraart
"Samen geven ze een mooi beeld van hun levensfase: heet dit herfst, of is het al winter?"
"Je bent niet meer jong, je wilt nog steeds van alles, maar de doodsangst dringt zich steeds vaker op. En toch weet het stel er een positieve draai aan te geven"

Het leven vieren dankzij de dood ★★★★
Scènes , Jos Schuring
"Het is feelgoodtheater in optima forma, zonder dat het te oppervlakkig wordt. Dat is knap en maakt dat je van de eerste tot en met de laatste minuut meeleeft met wat de acteurs vertellen. Rode draad is de tegenstelling tussen Geert die volop van het leven geniet en Leopold die het memento mori vertegenwoordigt."
"237 redenen om door te gaan is door het nadenken over de dood, een ode aan het leven geworden."

Feelgood met rouw randje.
interview Tom Helmer
Leopold: "Langzaam begon bij mij te dagen dat we bij een veel groter vraagstuk waren beland. Dat we daar een nieuwe voorstelling over moesten maken: ons leven als vijftigplusser."
Geert: "Ja, we kijken uit over een zee van zorgeloosheid en vrijheid, maar wel in het licht van een in de verte naderende dood. Het is feelgood met een rouwrand."
"Al onze vrienden worstelen met deze existentiële vragen. Welke rol willen we in dit leven nog spelen? Wat voor iemand wil ik zijn? Hoe moeilijk gaan we het nu onszelf nog maken?"
Leopold: "Ik speel Leopold, en Geert speelt Geert, als van onszelf afgeleide personages. Geert staat bijvoorbeeld voor Carpe Diem, Leopold staat voor Memento Mori."


Portemonneeloze pauze
Bij deze voorstelling en prijs zit een pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe inbegrepen. Als er geen pauze is ontvangt u na de voorstelling een drankje en hapje.
 
 

Tijden & Tickets

Kijk ook eens naar

Turks Fruit

Hommage aan liefdesverhaal zonder weerga

De wereld volgens John

Het Nationale Theater

Woezel & Pip

En de Tijdmachine (2+)

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.