Theater Rotterdam

Heisenberg - met Hans Croiset en Elsie de Brauw

Bestel Tickets

Theater Rotterdam

  • do 24 jan 2019
  • 20:15
  • Toneel
  • € 28,00
Theater Rotterdam brengt drie theatericonen samen. Regisseur Johan Simons zet topacteurs Hans Croiset en Elsie de Brauw tegenover elkaar in de eerste Nederlandse bewerking van Heisenberg. Een knetterend liefdesspel van gerenommeerd toneelschrijver Simon Stephens, dat eerder al met groot succes in New York, Londen en Duitsland werd opgevoerd.

Midden op een hectisch, overvol station, ziet Georgie Alex en ze kust hem in zijn hals. Dit indringende moment dwingt de twee vreemden ertoe zichzelf op het spel te zetten. Eigenlijk zijn ze niet op zoek naar iets en zeker niet naar iemand. Toch gaan ze tot hun eigen verrassing een ontdekkingsreis aan naar elkaar, naar zichzelf en naar wat het leven hen nog te bieden heeft. Ze proberen een manier te vinden om te leven met de obstakels die de weg naar vrijheid en geluk blokkeren.

De Britse toneelschrijver Simon Stephens schreef een stuk zoals hij nooit eerder deed. Het onzekerheidsprincipe van Heisenberg koesterend, experimenteert hij vrijuit met Georgie en Alex. Hij creëert een humoristisch, muzikaal en energiek universum, een wereld vol levenskracht die loskomt als je het onvoorspelbare omhelst. Kan een liefdesrelatie op latere leeftijd onderzocht worden via een wetenschappelijk principe?

De Nederlandse bewerking van Heisenberg brengt Hans Croiset, Elsie de Brauw en Johan Simons voor het eerst samen. Hiermee komt een lang gekoesterde wens van de drie theatericonen uit. De scherpzinnige vertaling van Ariane Schluter voedt de chemische reactie tussen Croiset en De Brauw.
 
"Heisenberg heeft de wetenschap totaal opgeschud, omdat hij ontdekte dat de waarheid niet bestaat en dat het altijd gaat vanuit welke hoek je ergens naar kijkt. Dat is met Georgie en Alex ook zo, de voorstelling gaat over perspectieven op het leven."
– Elsie de Brauw

Bekijk deze video voor een blik achter de schermen en een gesprek met de makers!

Podcast Heisenberg
Theoretisch natuurkundige Robbert Dijkgraaf sprak met regisseur Johan Simons en acteurs Hans Croiset en Elsie de Brauw over het onzekerheidsprincipe van Heisenberg. Journalist en gespeksleider Lex Bohlmeijer maakte een podcast van de bijzondere bijeenkomst. Een interessant gesprek over wetenschap en kunst, over perspectief en de ultieme waarheid.
Beluister de podcast op Soundcloud >

Bekijk hier het programmaboekje >

Trouw, 14 januari 2019
★★★
“Heisenberg is een mooi geschreven stuk, door Ariane Schluter in opvallend lekker bekkend Nederlands vertaald bovendien.”
“Elsie de Brauw is meesterlijk”
Lees hier het artikel >

Volkskrant, 15 januari 2019
★★★
“Uitstekende spelers”
“De Brauw fladdert tamelijk geniaal over het podium”
“Croisets bijna-lethargie verandert gaandeweg in een warm mededogen en opbloeiende levenslust”
“Knap is hoe vooral De Brauw een soort lichtheid inbrengt en Croiset een nuchtere relativering, waardoor om sommige situaties te lachen valt.”
Lees hier het artikel >

Leidsch Dagblad, 14 januari 2019
“Hans Croiset en Elsie de Brauw fenomenaal”
“Een genot om naar te kijken, dit is acteren tot in de perfectie”
Lees hier het artikel >

Tip van Anne-Rose, 15 januari 2019
Heisenberg: waarom? Daarom!
“Een krachttoer van anderhalf uur”
“De mentale en fysieke worsteling tussen Hans Croiset en Elsie de Brauw is fascinerend. Dat komt vooral doordat deze acteurs hun vak tot in elke vezel beheersen.”
“Ik heb ongetwijfeld een avond beleefd met meesterlijk acteren in de hoofdrol. Chapeau!”

Lees hier de publieksreacties van Heisenberg >

Portemonneeloze pauze
Bij deze voorstelling en prijs zit een pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe inbegrepen. Als er geen pauze is ontvangt u na de voorstelling een drankje en hapje.
 

Tijden & Tickets

Kijk ook eens naar

Turks Fruit

Hommage aan liefdesverhaal zonder weerga

Kom hier dat ik u kus

Met Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema en Oda Spelbos

Orkater

237 redenen om door te gaan

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.