Het Nationale Theater

Van de koele meren des doods

Bestel Tickets

Het Nationale Theater

  • za 10 nov 2018
  • 20:15
  • Toneel
  • € 33,50
Van de koele meren des doods

Regisseur Ger Thijs werd onlangs geridderd voor zijn lange reeks indrukwekkende toneelbewerkingen en -regies. Na het prachtige ‘Eline Vere’ zet hij wederom zijn tanden in een Nederlandse literaire klassieker: ‘Van de koele meren des doods’ van Frederik van Eeden uit 1900. Hedwig Marga de Fontayne, een jonge, gevoelige, intelligente vrouw uit een aristocratisch milieu, is op zoek naar de ware liefde. Maar wat is dat? De kunstenaar die zij meer als vriend ziet? Haar echtgenoot, die slechts een platonische relatie met haar wil? In de hoop innerlijke rust te vinden, blijft zij zoeken naar de man die haar de zin in het leven terug kan geven en moeder kan maken. Als ze die vindt, maar ze haar baby verliest, komt haar leven helemaal op de rol te staan.
Dit meeslepende en tijdloze verhaal wordt gespeeld door een geweldige cast met onder anderen Hanne Arendzen, die zich eerder bewees in de titelrol van ‘Eline Vere’ en Willem Voogd, bekend van zijn rol als Mees Kees.

Recensies:
Hanne Arendzens Hedwig trilt en zindert - Volkskrant

 Zwarte zoektocht naar geluk - Telegraaf

Hanne Arendzen schittert - Scenes.nu

Hanne Arendzen is kwetsbaar in haar wispelturigheid - Theaterkrant

Portemonneeloze pauze
Bij deze voorstelling en prijs zit een pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe inbegrepen. Als er geen pauze is ontvangt u na de voorstelling een drankje en hapje.
 

Tijden & Tickets

Kijk ook eens naar

Kom hier dat ik u kus

Met Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema en Oda Spelbos

Genoeg nu over jou!

Met Ingeborg Elzevier, Annick Boer en Peter Tuinman

Theater Rotterdam

Heisenberg - met Hans Croiset en Elsie de Brauw

Turks Fruit

Hommage aan liefdesverhaal zonder weerga

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.