Afrika in één avond

Evert Jan Ouweneel

Bestel Tickets

Afrika in één avond

  • do 17 jan 2019
  • 19:30
  • Theatercollege
  • € 29,50
Gemakkelijk wordt Afrika afgedaan als een probleemgeval met ongewenste migratie tot gevolg. De geschiedenis toont echter een heel ander Afrika. Ooit was Carthago in Noord-Afrika de grootste rivaal van het Romeinse Rijk en kwam het graan van Rome uit Egypte. Ooit bepaalde de koning van Mali de goudprijs in de wereld, bepaalden Afrikaanse Berbers de westerse filosofie, en dreven de Chinezen handel met Groot-Zimbabwe. Vanwaar die voorspoed? En waarom is daar nu zo weinig van te zien? Waar liggen de belemmeringen en waar de kansen? Hoeveel migranten kan Europa nog verwachten? En wat kunnen wij leren van Ubuntu, de Afrikaanse levensfilosofie die voor leiders als Tutu en Mandela zoveel betekende? Een avond vol nuttige en verrijkende inzichten.

Over Evert Jan Ouweneel:
Evert Jan Ouweneel is Chief of Vision van World Vision Australia, de grootste NGO van Australiëmet een jaarlijks budget van 400 miljoen dollar. Tegelijk is hij Senior Advisor voor Boards en Executives van de overige ondswervingskantoren van World Vision. Daarnaast verzorgt hij al vele jaren lezingen en seminars over grote maatschappelijke ontwikkelingen in heden en verleden.
Voor meer informatie zie www.evertjanouweneel.nl. 

Tijden & Tickets

Kijk ook eens naar

Azië in één avond

Evert Jan Ouweneel

Woezel & Pip

En de Tijdmachine (2+)

Kom hier dat ik u kus

Met Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema en Oda Spelbos

Marcel de Groot

Door – Wie A zegt is vertrokken

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.