Beste gasten, bezoekers, partners en leveranciers,

We missen jullie! Zondagavond 15 maart is Figi voor het eerst in ons 150-jarig bestaan bijna helemaal dichtgegaan. Twee wereldoorlogen, de Spaanse griep, meerdere economische crises, wij zijn altijd open gebleven. Nog nooit is het hier zo stil geweest. Het pand dat gebouwd is om mensen te ontvangen mag dat niet meer. En dat begrijpen wij volledig. Want alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle.

Veel van onze medewerkers en stagiaires zitten noodgedwongen thuis. De vaste ploeg is nu aan het werk om het hotel en theater lenteklaar te krijgen. We maken van de nood een deugd. We werken alleen of met z’n tweeën en op 1,5 meter afstand. Het terras wordt aangepakt, de zalen geschilderd, de vloeren geboend en gestoft op plaatsen waar je normaal niet makkelijk komt (bijvoorbeeld 15 meter hoog in de toneeltoren).

Het is hartverwarmend hoe onze gasten, bezoekers, partners en leveranciers met ons meeleven. Hotelgasten die hun verblijf omboeken naar een latere datum of helemaal hun geld niet terug willen. Bezoekers die begrijpen dat het omboeken van duizenden theatervoorstellingen in heel Nederland niet 1-2-3 geregeld is. En partners zoals de gemeente Zeist, die zich goed realiseren hoe moeilijk het nu is en ons helpen waar ze kunnen. Of leveranciers die ons bellen hoe zij ons kunnen helpen, bijvoorbeeld met het lenen van gereedschap of het uitstellen van een factuur. Samen komen we hier doorheen.

Ook ik vraag je begrip in deze bizarre situatie. Het zou ons enorm helpen als je jouw hotelreservering zou willen verplaatsen naar een latere datum, of het reeds gekochte bioscoop- of theaterkaartje ziet als een gift aan de culturele sector. Je stelt ons daarmee in staat het hotel en theater met alle 150 medewerkers voort te zetten in deze gedwongen sluitingsperiode. En natuurlijk doen wij mee met helpdehoreca.nl, waar je een waardebon kan kopen zodat wij de huur kunnen blijven betalen en jij wat hebt om naar uit te kijken zodra de deuren weer open gaan. Alvast dank voor je geste!

Wij hopen dat jullie deze bizarre tijd goed en gezond kunnen doorstaan. Wij reinigen en renoveren gestaag en op gepaste afstand door, en hopen jullie na 28 april weer overal te mogen ontvangen in Figi.

Wij tonen ons medeleven aan de mensen die een naaste hebben moeten verliezen aan COVID-19.

Met vriendelijke groet,

Victoria Ruijs, directeur Figi

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.