Tentoonstelling Bevrijdingsdag is vanwege Corona digitaal te zien.

Op 20 maart zou ik de opening verrichten van de twee door het Geheugen van Zeist op Het Rond geplande exposities rond 75 jaar bevrijding. In de expositie in het gemeentehuis zou o.a. gefocust worden op het vervalsen van persoonsbewijzen door Zeister ambtenaren tijdens de oorlog. In het Atrium van Figi zouden de gebeurtenissen in de bevrijdingsmaand mei 1945 op Het Rond en in Figi centraal staan. Tijdens de opening van de exposities zou ik ook heel speciaal onlangs opgedoken onbekende filmbeelden van de gebeurtenissen op het Rond op 7 mei 1945 voor het eerst aan het publiek tonen.
Nu door de Corona-crisis deze beide exposities uitgesteld moesten worden, leek het de organisatoren zinvol om onderdelen van de exposities digitaal aan te bieden.
Het is een goed idee dat eenieder op en rond Bevrijdingsdag toch de gelegenheid krijgt kennis te nemen van de thema’s, die in beide exposities centraal hadden gestaan. En hopelijk bij een doorgaan van beide exposities alsnog centraal komen te staan.
 
 Marcel Fluitman,
 wethouder van Cultuur.
 

 

Figi Update

Geachte heer/mevrouw,

In verband met de coronamaatregelen en haar verlenging zijn tot 14 maart het hotel, het theater, de bioscoop en het grand café tot onze spijt gesloten.
Goed om te weten, er is helaas op dit moment ook geen take away mogelijk.

Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 09.00 – 17.00 uur op telefoonnummer 030 – 692 7400.
Of stuur een email naar info@figi.nl. U ontvangt uiterlijk de eerstvolgende werkdag een reactie op uw e-mail.

Met vriendelijke groet,

Team Figi

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.