Duurzaam & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

– ook dat is Hotel Theater Figi Zeist

Go Green Hotel

FIGI is een Go Green hotel waarbij we inzetten op het beperken van het gebruik van water, electriciteit en schoonmaakmiddelen.

 • Voor het hotel werken wij samen met Hotel for Trees. Je kunt als gast kiezen om bij een verblijf van 2 dagen of meer geen gebruik te maken van de dagelijkse schoonmaak van je hotelkamer. In ruil daarvoor wordt er een BOOM geplant. 
 • Op onze hotelkamers staat niet standaard meer een minibar, op deze manier besparen we veel electriciteit.
 • We werken samen met wasserij Blycolin waar duurzaamheid een van de kernwoorden is. Met duurzame producten én een duurzame samenwerking maken ze het verschil!
 • In onze hotelkamers vind je waterbesparende kranen en douchekoppen om zo het watergebruik tot een minimum te houden.
 • Koffie? Op onze hotelkamers staan espresso apparaten van YesPlease. Zij leveren ons koffiecupjes die fair en 100% circulair zijn.
 • Naast koffie vind je ook water van EARTH Water op de hotelkamers. Zij staan 100% van de nettowinst af die ze realiseren met de verkoop van de producten om waterprojecten te financieren. Ze investeren het geld in duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is.
 • Op al onze hotelkamers en ook op de meeste andere plekken in Figi vind je ledverlichting. Ledlampen zijn energiezuinig en gaan veel langer mee.

Food & Beverages

 • Onze menukaart wisselt met het seizoen mee. We serveren streekproducten en maken zoveel mogelijk gebruik van producten van lokale leveranciers zoals Fruitboer Westeneng, kaasspecialist Peterse, asperges van Buijs Bilthoven en vleesproducten van Driessen Food.
 • FIGI schenkt als eerste grote horecabedrijf in Nederland al meer dan 15 jaar consequent Fairtrade biologische Max Havelaar koffie. We zijn tevens ambassadeur van Max Havelaar.
 • We serveren zoveel mogelijk duurzame vis. FIGI heeft duurzaamheid al lang hoog in het vaandel staan en was het eerste congrescentrum en het tweede restaurant dat MSC-gecertificeerd werd in Nederland. Dit wereldwijde, onafhankelijke keurmerk garandeert dat onze vis afkomstig is uit goed beheerde visbestanden. De MSC-organisatie is opgericht door het Wereld Natuur Fonds en Unilever om duurzame visvangst te bevorderen.
 • We koken niet meer op gas maar elektrisch. Omdat stroom steeds duurzamer wordt opgewekt is dit schoner dan aardgas.

MVO

Op het vlak van personeelsbeleid blijkt Figi een gerenommeerd en geliefd leerbedrijf. Daarnaast zijn we aangesloten bij het Social Venture Network en MVO Nederland. Typerend is ook de aandacht voor vormgeving en uitvoering van het interieur. Goed design in combinatie met duurzame materialen en zorgvuldig onderhoud levert een constructieve bijdrage aan behoud van een goed milieu.

Samen voor Zeist

Hotel Theater Figi is partner van Samen voor Zeist, hét netwerk voor maatschappelijk betrokken organisaties in Zeist. Samen voor Zeist maakt zinvolle verbindingen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Samen voor Zeist inspireert, activeert en implementeert Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) in de gemeente Zeist. De nadruk ligt hierbij op bedrijfsvrijwilligers die een actieve bijdrage leveren aan maatschappelijke organisaties, stichtingen en verenigingen met inzet van hun kennis en kunde, menskracht en middelen. Samen voor Zeist handelt vanuit de gedachte dat Betrokken Ondernemen voor alle partijen toegevoegde waarde heeft.

Samen voor Zeist heeft als werkgebied de hele gemeente Zeist, waaronder Zeist, Huis ter Heide en Den Dolder. In de vorm van concrete projecten als bijvoorbeeld de Zeister Beursvloer en NL Doet, maar ook via matches op maat legt Samen voor Zeist verbindingen tot stand tussen bedrijven, maatschappelijke organisaties en de samenleving.


Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.