Old Passioned & Cheek to Cheek

Filmspecial - zo 15 dec 14:30 uur - Twee docu's met Q&A regisseurs

Old Passioned & Cheek to Cheek

  • Documentaire


Old Pasioned Vier opmerkelijke ouderen die maar niet van stoppen weten; Zwemkampioene Marianne Maandonks (91), karateleraar Hans Harthoorn (74), naaktmodel Maria Vliegen (73) en goochelaar Wim van Dokkum (78) tevens verdienstelijk drummer in de Dixie Daddies. Ze doen hun werk vol overgave, met plezier en met een ongekende energie. Thema’s als “nooit te oud”, “durf je te laten zien” “blijf weerbaar” en “zelfvertrouwen” passeren de revue. Oud worden of zijn heeft ook zijn voordelen, vertelt onze 91-jarige zwemkampioene.

Wat is hun geheim om zo fit, actief en ogenschijnlijk gelukkig te zijn? Hoe gaan ze om met tegenslagen in hun leven en welke boodschap hebben ze naar de almaar groter groeiende groep ouderen?

Lengte: 28 minuten
Nederlands gesproken, niet ondertiteld
Een film van Hans den Hartog

www.oldpassioneddefilm.nl

Cheek to Cheek. Stel je voor: een zaal in een verzorgingshuis wordt omgetoverd tot een heuse ballroom, compleet met fluwelen tafelkleedjes en oude platenkoffers. Op de platenspeler wordt nostalgische muziek van de jaren veertig tot nu gedraaid. Overal dansen mensen; jong en vooral oud. Toch speelt leeftijd hier geen rol. In deze korte, intieme documentaire worden vier hoogbejaarde bezoekers van dit magische dansfestijn gevolgd. Ondanks lichamelijke of geestelijke haperingen genieten deze dames en heren tijdens deze muzikale bijeenkomsten volop van het leven.

Lengte: 24 minuten
Nederlands gesproken, engels ondertiteld

Een film van Malou Wagenmaker en Bo van der Meer

www.cheektocheekfilm.nl

Inclusief Q&A met de regisseurs Hans den Hartog en Malou Wagenmaker o.l.v. moderator Hanneke Theuws en na afloop treden de Dixie Daddies op in het Grand Café.

Kijk ook eens naar

VOF de Kunst

Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan)

Buurman en Buurman

Gaan kamperen (4+)

Pavarotti

Filmspecial - ma 16 dec 15:00 uur

Figi Update

Geachte heer/mevrouw,

Ons hotel is geopend! Geniet van de prachtige omgeving van de Utrechtse Heuvelrug en van het heerlijke diner van onze chef! Helaas op de hotelkamer, maar wij zorgen voor een gezellig tafeltje voor twee.

Ook de Figi maaltijdservice is weer beschikbaar. Onze chefs hebben veel zin om weer te gaan koken voor u thuis! Of loop gezellig langs voor een koffie to go en wat lekkers.

In verband met de coronamaatregelen zijn het theater, de bioscoop en het grand café tot onze spijt gesloten.

Met vriendelijke groet,

Team Figi

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.