Jakop Ahlbom Company

Horror

Jakop Ahlbom Company

  • Toneel

Deze voorstelling is al geweest.

“Een hartverwarmend, theatraal potje griezelen.” (Trouw ****)
Een oud huis wordt geteisterd door een tragische familiegeschiedenis. De jongste zus is weggekomen, maar wat is er met de oudste zus gebeurd? Als ze terugkeert naar haar ouderlijk huis
wordt ze geconfronteerd met een weggestopt verleden. De enige manier om te overleven is de gruwelijke waarheid onder ogen te zien.
Ahlbom creëert met Horror een magische wereld in het theater. Hij is van jongs af aan gefascineerd door de horrorfilms. "Als puber verslond ik alle horrorfilms die ik kon vinden. Ik genoot van de absurde fantasie, de special effects, de extremiteit van de gebeurtenissen, van het duistere onbekende en de adrenalinekick die dit teweegbrengt. Daarnaast werd ik geïntrigeerd door de zwarte humor in de films, de slapstick die wordt gebruikt en de surreële verbeelding die zowel fascinerend als angstaanjagend is.”
De Jakop Ahlbom Company maakt fysiek beeldend theater en is uniek in zijn soort, door zijn mix van mime, dans, slapstick, live muziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen. De vaak woordeloze voorstellingen zijn toegankelijk voor een groot, divers en internationaal publiek.

concept en regie: Jakop Ahlbom | spel: Luc van Esch, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger/Andrea Beugger, Silke Hundertmark, Sofieke de Kater, Gwen Langenberg, Maurits van den Berg, Thomas van Ouwerkerk en Reinier Schimmel | dramaturgie: Judith Wendel | compositie: Wim Conradi en Bauke Moerman | kostuums: Esmée Thomassen en Kyra Wessel | vormgeving: Douwe Hibma, Jakop Ahlbom en Remco Gianotten | licht: Yuri Schreuders

de Volkskrant ****:
“Geestig en onweerstaanbaar eng.”

Dagblad van het Noorden *****:
“Jakop Ahlbom creëert een adembenemende nachtmerrie.”

Jury Nederlands Theater Festival 2015:
“Bloedstollend theater. Ahlbom op zijn best.”

Deze voorstelling is iets minder geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

Portemonneeloze pauze
Bij deze voorstelling en prijs zit een pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe inbegrepen. Als er geen pauze is ontvang je na de voorstelling een drankje en hapje.
 

Kijk ook eens naar

Buurman en Buurman

Gaan kamperen (4+)

Doornroosje de Musical (4+)

Sita Vermeulen, Titus & Fien e.a.

Tineke Schouten

Highlights

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.