Jan Beuving

Rotatie

Jan Beuving

  • Cabaret

Deze voorstelling is al geweest.

“Origineel, grappig en ontroerend.” - NRC Handelsblad (*****)
Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is wat Jan Beuving doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen. De taal maakt pirouettes in zijn liedjes. De logica tolt in zijn zinnen. Of u duizelig wordt? Dat is niet de bedoeling. Alles is volstrekt nozel, navolgbaar en benullig.
De pers klom op alle overtreffende trappen.
‘Schitterend programma. Knappe grappen en puntgave liedjes’, aldus de Volkskrant (****).
‘Een wiskundige waar je naar blijft luisteren’, zei Trouw (****).
‘Origineel, grappig en ontroerend. IJzersterk.’ Volgens NRC (*****).
En de Theaterkrant schreef: ‘Een programma dat de perfectie benadert.’

Tom Dicke zit als altijd aan de vleugel. Jan heeft zijn ruitjesoverhemd gestreken. Vorig jaar overal uitverkocht, dit seizoen voor het laatst te zien!

tekst en spel: Jan Beuving | muziek: Tom Dicke

NOMINATIE CABARETPRIJS 2019
Jan Beuving is genomineerd voor de Poelifinario in de categorie engagement met Rotatie.
De Poelifinario wordt uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen. 

De jury over Jan Beuving met Rotatie:
“Als een wiskundige beweert dat intuïtie het wint van kennis, weet je dat hij een flinke draai heeft gemaakt. Jan Beuving laat andermaal zien dat hij tot de beste liedjesschrijvers van Nederland behoort, maar ook als geëngageerd cabaretier zet hij een grote stap. Hij maakt ons getuige van de rotatie in zijn wereldbeeld: absolute waarheid maakt langzaam plaats voor menselijke maat. Beuving koppelt wiskunde naadloos aan een zeer intiem verhaal en laat de voorstelling zo verbluffend mooi kantelen. Hij geeft zijn publiek het gevoel dat het kijkt naar een Escher-schilderij.”

ANNIE M.G. SCHMIDTPRIJS 2018
Jan Beuving (tekst), Patrick Nederkoorn (uitvoering) en Tom Dicke (muziek) ontvingen op 14 april 2019 de Annie M.G. Schmidtprijs 2018 voor hun lied Die Geur uit het theaterprogramma over de belastingdienst LEUKER KUNNEN WE HET NIET MAKEN. 
De jury over Die Geur: '...een lied waarin de schitterende tekst de eigen tijd onder woorden brengt, waar de muziek de inhoud optilt en de vertolking het lied vleugels geeft.'
Het lied hoor je hier>

TROUW
Al eerder meldde Trouw over de genomineerde liedjes>
Portemonneeloze pauze
Bij deze voorstelling en prijs zit een pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe inbegrepen. Als er geen pauze is ontvang je na de voorstelling een drankje en hapje. 

Kijk ook eens naar

Buurman en Buurman

Gaan kamperen (4+)

VOF de Kunst

Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan)

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.