Toneelgroep Maastricht

The Great Gatsby

Bestel Tickets

Toneelgroep Maastricht

  • Toneel
  • € 29,00

Jeroen van Koningsbrugge speelt de moderne antiheld Gatsby
Multitalent Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in ‘The Great Gatsby’, een nieuwe vertaling van Jibbe Willems, naar de wereldberoemde en vaak verfilmde roman van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald. In een spectaculaire, muzikale droomwereld laat regisseur Servé Hermans zien hoe de steenrijke en mysterieuze oorlogsveteraan Jay Gatsby zijn leven bij elkaar liegt, om succesvoller en mooier te lijken voor zijn onbereikbare liefde. Maar er blijkt een grens te zijn aan de maakbaarheid van het leven.

Gatsby is een mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Hij heeft zich een weg gebaand naar de bovenlaag van de maatschappij. Zijn landgoed zindert van de jonge mensen die drinken en dansen. Maar Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, lijkt een eenling tussen de menigte. Hij gaat gebukt onder zijn verlangen naar Daisy Buchanan. Stap voor stap ontvouwt zich de ontmaskering van de charismatische en moderne antiheld.

tekst: F. Scott Fitzgerald | bewerking: Jibbe Willems | regie: Servé Hermans | spel: Jeroen van Koningsbrugge e.a.

Jeroen van Koningsbrugge - acteur, cabaretier, zanger, regisseur en presentator- en bekend van diverse films, series en tv-programma’s. Servé Hermans maakte in de afgelopen jaren met succes groots gemonteerde voorstellingen zoals Pinkpop, La Superba en King Lear. De teksten van deze voorstellingen werden bewerkt of geschreven door Jibbe Willems.

Portemonneeloze pauze
Bij deze voorstelling en prijs zit een pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe inbegrepen. Als er geen pauze is ontvang je na de voorstelling een drankje en hapje.

 

Tijden & tickets

za 14 maart
20:15

Kijk ook eens naar

De Parelvissers - Bizet

Poly Hymnia - verrassend muziektheater

Paul Haenen

Haenen brengt Vreugde

De Vloer Op

Peter de Baan e.a.

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.