Flight Pattern / Within the golden Hour / New Work

do 16 mei 20:10 uur

Flight Pattern / Within the golden Hour / New Work

  • Royal Opera House
  • 180 minuten

Met twee recente werken en één wereldpremière laat The Royal Ballet zich van zijn hedendaagse kant zien.

Het hedendaagse repertoire van The Royal Ballet krijgt gezicht in het werk van drie momenteel toonaangevende choreografen.
 
Christopher Wheeldons Within the Golden Hour draait om zeven stellen die elkaar aantrekken en afstoten, is gezet op muziek van Vivaldi en Bosso en speelt tegen de kleurrijke achtergrond van een suggestieve zonsondergang.
Crystal Pite's Flight Pattern, nu voor het eerst hernomen, brengt een groot dansensemble op de been en ging te rade bij Górecki's beklemmende Symphony of Sorrowful Songs om een even schrijnend als empathisch beeld van de vluchtenlingenproblematiek te schetsen.
Sidi Larbi Cherkaoui presenteert een nieuw werk, dat hij speciaal maakte voor The Royal Ballet en waarvan - hoe actueel wil je het hebben - de inkt nog nat zal zijn bij de première.

Beleef het allemaal live vanuit The Royal Opera House London (Covent Garden). Vanuit de bioscoopstoel word je meegenomen naar een klassieke wereld vol pracht en praal.
De voorstelling duurt ca. 3 uur en 15 minuten, inclusief 2 pauzes
 
Choreografie: Christopher Wheeldon, Crystal Pite, Sidi Larbi Cherkaoui | Muziek: Ezio Bosso, Antonio Vivaldi, Henryk Mikołaj Górecki, e.a.

Kijk ook eens naar

Pokemon Detective Pikachu NL (2D)

Nederlandstalige versie

André Rieu

za 27 juli 20:00 uur / zo 28 juli 15:00 uur

Nienke Plas

Van de hak op de tak

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.