Swan Lake

Ballet op de muziek van Tsjaikovski

Bestel Tickets

Swan Lake

  • Royal Opera House
  • 205 minuten

Swan Lake

Beleef het allemaal live vanuit The Royal Opera House London (Covent Garden). Vanuit de bioscoopstoel word je meegenomen naar een klassieke wereld vol pracht en praal.

Swan Lake neemt al vanaf 1934 een speciale plek in bij The Royal Ballet. Voor dit seizoen maakte artist in residence Liam Scarlett   een nieuwe productie met choreografische toevoegingen. Zonder af te wijken van
de Petipa-Ivanov-versie heeft Scarlett de instudering van dit klassieke ballet herzien,  in verfrissende samenwerking met zijn sinds vele jaren vaste ontwerper John Macfarlane.
Prins Siegfried stuit tijdens de jacht op een troep zwanen. Als een van die zwanen verandert in Odette, een prachtige vrouw, is hij totaal overdonderd. Maar ze is betoverd en kan haar menselijke vorm maar voor één nacht terugkrijgen.
Swan Lake was Tsjaikovski’s eerste balletmuziek. Hoewel het nu zonder meer het meest geliefde en ook meest bewonderde klassieke ballet is, kreeg de première ervan
in 1877 een uitermate lauwe ontvangst. Het is te danken aan de nieuwe choreografie die Marius Petipa en Lev Ivanov in 1895 voor Swan Lake maakten, dat het stuk in brede kring naam heeft gemaakt. Dat succes
is niet alleen te danken aan de sublieme, symfonische uitstraling van Tsjaikovski’s muziek. Ook de verbluffende choreografische contrasten tussen Petipa’s scènes in het koninklijk paleis en de lyrische scènes aan het meer van de hand van Ivanov hebben veel aan de immense populariteit van Swan Lake bijgedragen.

Geschatte tijdsduur: 3 uur, inclusief twee pauzes

The Royal Opera & Ballet House London
Beleef het allemaal live vanuit The Royal Opera House London (Covent Garden). Vanuit de bioscoopstoel word je meegenomen naar een klassieke wereld vol pracht en praal.

Met 10 producties zal The Royal Opera House in seizoen 2017 2018 wederom het publiek in meer dan 1500 bioscopen en in meer dan 40 landen op het puntje van hun stoel laten zitten.

Bij aanvang ontvangt u een glaasje prosecco en een versnapering

Tijden & tickets

Kijk ook eens naar

Deadpool 2

He's not coming alone

Pollock

Een film van Ed Harris over Jackson Pollock

Ocean's 8

Ladies Only

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.