'Uit in Zeist' 2015-2016

Events

Foto: Events Vergaderingen, seminars, congressen, personeelsfeesten, productpresentaties, recepties, beurzen, zakendiners, filmpremières. Laat u inspireren >

Exclusieve view

Foto: Exclusieve view Met het gehele bedrijf naar de film? Vraag dan de zaal exclusief tot uw beschikking! Vraag ons naar de mogelijkheden via 030-6927550 of sales@figi.nl.

Extra informatie

Vermelde voorstellingsduur is exclusief pauze en voorprogramma. Wijzigingen en typefouten voorbehouden.

Goedkoper parkeren: op vertoon van uw inrijkaart bij het Bioscoopbuffet kost een uitrijkaart slechts € 4,50. Deze zijn bij het Bioscoopbuffet alleen verkrijgbaar direct voorafgaand aan de film of tijdens de pauze.

Voor 3D films geldt een meerprijs van € 2,50

Adverteren?

Foto: Adverteren?

Wilt u adverteren in de Figi Bioscoop? Neem dan contact op met ons via 030-69 27 400 of info@figi.nl.

Filmhuis Figi 2015-2016

Samen met de Filmliga programmeert Figi extra filmvoorstellingen onder de naam ‘Filmhuis Figi’. Deze films zijn geselecteerd uit het internationale filmaanbod en zijn behalve kwalitatief, ook vernieuwend, eigenzinnig, artistiek of gewoon mooi. De voorstellingen zijn voor iedereen toegankelijk en worden vertoond op dinsdagavonden om 20.15 uur.

Kaartverkoop

Tijdens de abonnementverkoop kunt u ook Filmhuis Figi kaarten bestellen. U heeft al een abonnement bij vier (film-)voorstellingen. Een Filmhuis Figi kaart kost dan € 7,- per voorstelling. Losse kaartverkoop is mogelijk bij de theaterkassa vanaf een week voorafgaande aan de voorstelling. De toegangsprijs bedraagt € 8, - voor losse kaarten. Leden van de Filmliga krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart altijd toegang voor € 7, -. Bestel uw kaarten bij de Figi bioscoopkassa of via internet.


Wanneer een voorstelling uitvalt, geeft het toegangsbewijs toegang tot een andere filmvoorstelling naar keuze in de Figi Bioscoop.

 

Filmhuis Figi Plus
Naast de reguliere Filmhuis Figi films op dinsdag (aanvang 20.15 uur) programmeert Figi ook regelmatig filmhuis films op maandagmiddagen (aanvang 15.00 uur). Dit zijn de Figi Filmhuis Plus films. Er is geen pauze in de film en de zaal is bereikbaar per lift. Toegang € 7,50 p.p..

Bestel uw kaarten via onze website of koop ze bij de Figi bioscoopkassa.

Still Alice (Plus)

Foto: Still Alice (Plus)

Maandag  5 oktober 2015 • 15.00 • Figi

Richard Glatzer, Wash Westmoreland / Verenigde Staten / 2014 / 101 minuten

Alice Howland, gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen, is een gerenommeerd hoogleraar taalkunde aan Harvard. Ze krijgt een enorme schok te verduren als de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld en ze zich beseft dat haar zorgvuldig opgebouwde leven drastisch zal veranderen. Langzaam maar zeker begint ze de regie over haar eigen wereld te verliezen, terwijl de onderlinge banden binnen de familie steeds meer onder druk komen te staan. Een hartverscheurend en inspirerend portret over een onafhankelijke, sterke vrouw die worstelt om verbonden te blijven met de persoon die ze ooit was.
Bekijk de trailer >>
Tickets >>

Il Capitale Umano (Plus)

Foto: Il Capitale Umano (Plus)

Maandag  19 oktober 2015 • 15.00 • Figi

Paolo Virzi / IT, FR / 2013 / 113 minuten

Il Capitale Umano is een stijlvol Italiaans drama naar de roman Human Capital van Stephen Amidon. Regisseur Paolo Virzì verplaatste het verhaal van Amerika naar hedendaags Italië en splitste de plot op in drie hoofdstukken die zowel narratief als visueel van toon verschillen. De film begint op een donkere, besneeuwde nacht in Noord-Italië, waar een fietser van de weg wordt gereden en gewond in een gracht belandt. Vervolgens zien we de gevolgen van deze gebeurtenis voor twee zeer verschillende gezinnen: dat van Dino en zijn tienerdochter en dat van de steenrijke Giovanni en zijn vrouw Carla. Het resultaat is een meeslepende, zorgvuldig geconstrueerde whodunnit met glansrollen voor twee van Italiës meest gevierde actrices, Valeria Bruni Tedeschi en Valeria Golino. De sterke cast bestaat verder uit Fabrizio Bentivoglio, Matilde Gioli, Guglielmo Pinelli en Fabrizio Gifune.
Bekijk de trailer >>
Tickets >>

Deux jours, une nuit

Foto: Deux jours, une nuit

Dinsdag 20 oktober 2015 • 20.15 • Figi

Dardenne Broers / België / 2014 / 95 minuten

Sandra (Cotillard) wil graag weer aan het werk en probeert haar baan terug te krijgen. De enige manier waarop zij dit kan bewerkstelligen is om haar collega’s te overtuigen hun bonus in te leveren.
Bekijk de trailer >>
Tickets >>

Captain Phillips

Foto: Captain Phillips

Dinsdag 27 oktober 2015 • 20.15 • Figi

Paul Greengrass / VS / 2013 / 134 minuten

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Richard Phillips, kapitein van het cargoschip Maersk Alabama. In 2009 werd dit schip door Somalische piraten gekaapt en Phillips gaf zichzelf op als gijzelaar om zijn crew te redden.
Bekijk de trailer >>
Tickets >>

Suite Française (Plus)

Foto: Suite Franšaise (Plus)

Maandag 2 november 2015 • 15.00 • Figi

Saul Dibb / UK, FR, CA / 2014 / 107 minuten

Frankrijk, 1940. Terwijl Lucile Angellier (Michelle Williams) wacht op nieuws van haar man die krijgsgevangen is genomen, bereikt de oorlog het dorp waar ze met haar strenge schoonmoeder (Kristin Scott Thomas) woont. Niet alleen Parijzenaren trekken het platteland binnen, ook een regiment Duitsers eist onderdak op. Lucile probeert Bruno von Falk (Matthias Schoenaerts), de knappe en verfijnde officier die bij hen in huis trekt, eerst te negeren. Langzaam maar zeker voelt ze zich echter steeds meer tot hem aangetrokken en raakt ze betrokken bij de tragische gevolgen van de oorlog. Suite Française is gebaseerd op de gelijknamige roman van Irène Némirovsky, waarvan het handgeschreven manuscript pas 56 jaar nadat de Irène werd afgevoerd naar Auschwitz werd ontdekt door haar dochters en alsnog werd uitgegeven.
Bekijk de trailer >>
Tickets >>

Lincoln (Plus)

Foto: Lincoln (Plus)

Maandag 16 november 2015 • 15.00 • Figi

Steven Spielberg / VS, IN / 2012 / 149 minuten

In een door oorlog verdeeld land, waarin grote veranderingen noodzakelijk zijn, streeft Abraham Lincoln naar een vrij en herenigd land zonder slavernij. Met zijn onuitputtelijke moed en vastberadenheid om te slagen, zullen de keuzes die hij maakt in deze kritieke fase, essentiële veranderingen teweegbrengen voor de komende generaties.
Bekijk de trailer >>
Tickets >>

Like father, like son

Foto: Like father, like son

Dinsdag 17 november 2015 • 20.15 • Figi

Hirokazu Koreeda / Japan / 2013 /120 minuten

Centraal in deze prachtige film staan twee verschillende families, de ene uit de hogere middenklasse, de andere uit arbeiderskringen, die moeten beslissen of ze hun zoontjes terug willen switchen wanneer na zes jaar blijkt dat die bij hun geboorte verwisseld zijn geraakt in het hospitaal. De Japanse grootmeester Kore-Eda verweeft op fenomenale wijze thema’s als ouderschap en de plaats van werk en familie in een mensenleven tot een emotioneel geladen en grappige film. De gemengde familiebanden worden op een rake manier aangevuld met één van de meest hartverwarmende acteerprestaties van het jaar. Terechte Juryprijs op het Filmfestival van Cannes.
Bekijk de trailer >>
Tickets >>

Of horses and men

Foto: Of horses and men

Dinsdag 24 november 2015 • 20.15 • Figi

Benedikt Erlingsson / IJsland / 2013 / 81 minuten

In een onherbergzame IJslandse vallei spelen paarden net zo’n belangrijke rol in de gemeenschap als mensen. Met hun karakteristieke, begrijpende ogen bezien zij het bestaan van hun berijders, die, net zoals zij, lijken te leven naar hun dierlijke instincten. De dorpelingen trotseren samen met de dieren - en dankzij de broodnodige hartversterkers - de ijzige omstandigheden in het oogstrelend mooie landschap. De gedrongen, maar ijzersterke IJslandse paarden hebben net zoveel karakter en ballen als hun bazen. Dat levert in dit komische drama ronduit absurde situaties op, waarin soms het paard en soms de mens het onderspit delft. Maar hun verwantschap speelt in dit eigenzinnige speelfilmdebuut van Benedikt Erlingsson de hoofdrol. Zowel mens als viervoeter krijgt te maken met liefde en dood. Erlingssons originele verhaal werd prachtig in beeld gebracht en heeft een geheel eigen ritme, net zoals de typische tölt-gang van het IJslandse paard. Of Horses and Men werd door IJsland ingezonden voor de Academy Awards van 2014.
Bekijk de trailer >>
Tickets >>

Selma (Plus)

Foto: Selma (Plus)

Maandag 7 december 2015 • 15.00 • Figi

Ava DuVernay / VS / 2014 / 128 minuten

In 1965, ruim een eeuw na de Amerikaanse Burgeroorlog, barsten in de staat Alabama diverse protesten los. De Afro-Amerikaanse bevolking eist stemrecht voor minderheden in Amerika. De spanningen lopen hoger op na de dood van een jonge Afro-Amerikaan en de arrestatie van de Afro-Amerikaanse Annie Lee Cooper (Oprah Winfrey) en explodeert wanneer de protestmars van het stadje Selma naar de hoofdstad Montgomery eindigt met bruut geweld en de boeken ingaat als Bloody Sunday. Ze laten het er echter niet bij zitten. Onder leiding van Martin Luther King, Jr. (David Oyelowo) ontstaat één van de grootste protestmarsen ooit. Een paar maanden later introduceert de president een nieuwe wet, waarin gelijkheid van stemrecht wordt vastgelegd. Selma is een indrukwekkend waargebeurd verhaal over een strijd die leidde tot één van de grootste historische overwinningen in de Amerikaanse geschiedenis. In 2015 is het precies 50 jaar geleden dat de wet werd ingevoerd.
Bekijk de trailer >>
Tickets >>

 

L'amour est un crime parfait (Plus)

Foto: L'amour est un crime parfait (Plus)

Dinsdag 15 december 2015 • 20.15 • Figi

Jean Marie LarrieJu / FR / 2013 / 111 minuten

Vrouwenverslinder Mark werkt als literatuurprofessor bij de Universiteit van Lausanne. Hij verdeelt zijn tijd tussen collegezalen vol gewillige studentes, de rustieke berghut waar hij met zijn dominante, excentrieke zuster woont en zijn vele amoureuze avonturen. Als op een dag een aantrekkelijke studente spoorloos verdwijnt, beginnen zijn problemen. De stiefmoeder van het meisje komt naar de campus om de verdwijning te onderzoeken. Het net sluit zich steeds nauwer om de professor.
Bekijk de trailer >>
Tickets >>

Le Meraviglie (Plus)

Foto: Le Meraviglie (Plus)

Maandag 21 december 2015 • 15.00 • Figi

Alice Rohrwacher / IT / 2014 / 111 minuten

Het einde van de zomer, op het platteland in Umbrië. De 14-jarige Gelsomina woont samen met haar ouders en drie jongere zussen in een vervallen boerderij waar ze honing produceren. De meisjes groeien op in de marge van de maatschappij, bewust van de buitenwereld afgeschermd door hun vader die voorstander is van een leven dat in harmonie is met de natuur en de dieren. Gelsomina’s kleine microkosmos wordt echter verstoord door de komst van Martin, een jonge Duitse misdadiger die een ontwenningskuur volgt en door de opnames van de show 'Village Wonders', die streekproducten in de kijker wil zetten.
Bekijk de trailer >>
Tickets >>

Gone girl

Foto: Gone girl

Dinsdag 22 december 2015 • 20.15 • Figi

David Fincher / VS / 2014 / 148 minuten

Op de dag dat Nick Dunne vijf jaar getrouwd is, maakt hij bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk.

Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst bij iedereen de vraag: heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord?
Bekijk de trailer >>
Tickets >>

The imitation game

Foto: The imitation game

Dinsdag 19 januari 2016 • 20.15 • Figi

Morten Tyldum / GB, Frankrijk / 2014 / 114 minuten

The Imitation Game, genomineerd voor acht Oscars waaronder Beste film, regie en acteur, is een indrukwekkend drama over het leven en werk van Alan Turing (Benedict Cumberbatch). Deze briljante maar emotioneel gecompliceerde Britse wetenschapper hielp met zijn werk de Tweede Wereldoorlog te verkorten en redde daarmee de levens van tienduizenden mensen. In de winter van 1952 werd Alan Turing door de autoriteiten opgepakt voor het toen strafbare feit homoseksualiteit, met een verschrikkelijke veroordeling tot gevolg. Wat echter bij niemand bekend was, was dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen. Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. De machine die Turing uitvond was niet alleen essentieel voor de beëindiging van de oorlog, ook was dit het prototype voor onze hedendaagse computer. Met deze film krijgt één van de meest onbekende, maar immens belangrijke figuren uit de wereldgeschiedenis eindelijk de erkenning die hij verdient. The Imitation Game, met Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Mark Strong en Matthew Goode in de hoofdrol, werd zeer positief ontvangen door pers en publiek op diverse prestigieuze filmfestivals, en won daar ook meerdere malen de publieksprijs.
Bekijk de trailer >>
Tickets >>

Avant l'hiver

Foto: Avant l'hiver

Dinsdag 26 januari 2016 • 20.15 • Figi

Philippe Claudel / Frankrijk, Luxemburg / 2013 / 103 minuten

Paul is een gesettelde zestigjarige neurochirurg. Getrouwd met de prachtige Lucie, lijkt hij het perfecte leven te leiden. Maar plots krijgt hij thuis en op zijn werk anonieme boeketten rode rozen geleverd. Hij brengt dit in verband met Lou, een jonge vrouw die wel erg vaak zijn pad kruist. Het brengt hem uit zijn evenwicht en zet al zijn verworvenheden in een ander perspectief. Is het leven dat hij en Lucie leiden echt dat waar ze altijd van gedroomd hebben? Rest hen nog tijd, vlak voor het aanbreken van de winter van hun leven, om geheimen en onuitgesproken, lang verdrongen verlangens te durven onthullen?
Bekijk de trailer >>
Tickets >>

Anni Felici

Foto: Anni Felici

Dinsdag 16 februari 2016 • 20.15 • Figi

Danielle Luchetti / Italië / 2013 / 106 minuten

Rome, zomer 1974. De film draait om een narcistische kunstenaar, Guido (Kim Rossi Stuart), die voortdurend rondhangt in zijn atelier in het gezelschap van een schare aantrekkelijke jonge vrouwen, en zich zo de jaloezie en woede van zijn toegewijde vrouw, Serena (Micaela Ramazzotti), die schoon genoeg krijgt van de uitspattingen van haar man. Dankzij de hulp van een galeriehoudster, een aantrekkelijke vrouw van middelbare leeftijd (Martina Gedeck), haalt Guido een belangrijke opdracht voor een kunsttentoonstelling in Milaan binnen, maar de opdracht loopt helemaal fout af. Guido wordt beschuldigd van gebrek aan passie door een lokale kunstcriticus, en wordt extreem gevoelig voor kritiek van welke aard ook. De genadeslag volgt op de onthulling van zijn vrouw dat ze de kinderen meeneemt naar een feministische retraite in Frankrijk op uitnodiging van dezelfde galeriehoudster die zijn carrière een boost gaf. Deze vakantie wordt het leven van Guido's ondersteboven gehaald en wordt hij gedwongen de confrontatie aan te gaan met zijn demonen die ook zijn kunst beperkten...
Bekijk de trailer >>
Tickets >>

I, Anna

Foto: I, Anna

Dinsdag 23 februari 2016 • 20.15 • Figi

Barbaby Southcombe / GB, Duitsland, Frankrijk / 2012 / 93 minuten

In een appartement in Londen wordt een man dood aangetroffen, bruut vermoord. Hoofdinspecteur Bernie Reid, een sombere, tobberige man die een echtscheiding in het vooruitzicht heeft, is als eerste ter plaatse maar wordt afgeleid door een korte ontmoeting met een raadselachtige vrouw. Tijdens het onderzoek gaan Bernie's gedachten terug naar deze vrouw. die hij opspoort en volgt. Wanneer ze elkaar eindelijk ontmoeten op een feestje is er een wederzijdse aantrekkingskracht, maar ontrafelt zich ook langzaam een duister mysterie.
Bekijk de trailer >>
Tickets >>

Tracks

Foto: Tracks

Dinsdag 15 maart 2016 • 20.15 • Figi

John Curran / Australië / 2013 / 117 minuten

In de zeventiger jaren trekt Robyn in het gezelschap van haar hond en vier kamelen solo door de Australische outback. Om de financiële middelen en de kamelen bij elkaar te krijgen, werkt ze eerst een tijd op een kamelenranch, waar ze leert hoe ze met de dieren moet omgaan. Als ze aan deze bijzondere reis begint, wordt ze bekend als de ‘camel lady en al snel wordt ze 1 van de meest fascinerende reizigers van haar tijd. De zoektocht naar haarzelf wordt herhaaldelijk verstoord door toeristen en journalisten. Het enige contact dat ze toelaat is met fotograaf Rick Smolan (Adam Driver, bekend van Girls) die vanuit New York invliegt om haar ongelofelijke reis vast te leggen op camera voor de National Geographic. Er ontstaat een bijzondere band tussen hen.
Bekijk de trailer >>
Tickets >>

Pride

Foto: Pride

Dinsdag 19 april 2016 • 20.15 • Figi

Matthew Warchus/ GB / 2014 / 120 minuten

Het is zomer 1984 - Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen, besluit een groep homoseksuele en lesbische activisten geld op te halen om de families van de stakende mijnwerkers te ondersteunen. Maar ze stuiten op een probleem: de bond lijkt gegeneerd hun steun te ontvangen. De actievoerders laten zich echter niet uit het veld slaan. Ze besluiten de bond te negeren en de mijnwerkers direct te benaderen. Ze ontdekken een mijnwerkersdorp in de binnenlanden van Wales en trekken er op uit in een klein busje om hun donatie persoonlijk te overhandigen. Een buitengewoon verhaal over twee totaal verschillende gemeenschappen die zich verenigen voor een gezamenlijk doel.
Bekijk de trailer >>
Tickets >>

All is lost

Foto:  All is lost

Dinsdag 10 mei 2016 • 20.15 • Figi

J.C. Chandor / VS / 2013 / 105 minuten

Het gevecht van een man tegen de natuur. De man raakt verdwaald op volle zee en worstelt alleen tegen de elementen van moeder natuur voor slechts één belangrijke zaak: hij zal dit hoe dan ook overleven!

De omstandigheden zijn hem echter niet goed gezind en hij zal alles op alles moeten zetten om in leven te blijven.
Bekijk de trailer >>
Tickets >>

Bon Dieu!

Foto: Bon Dieu!

Dinsdag 17 mei 2016 • 20.15 • Figi

Philippe de Chauveron/ Frankrijk / 2014 / 97 minuten

Claude en Marie Verneuil, een katholiek conservatief echtpaar met een prachtig landhuis aan de Loire, hebben het getroffen met vier mooie dochters. Het was echter even slikken toen de eerste dochter met een moslim, de tweede met een Jood en de derde met een Chinees trouwde. Alle hoop is nu gevestigd op de jongste dochter. Hun droom lijkt werkelijkheid te worden wanneer ze vernemen dat ze een brave katholieke jongen heeft ontmoet.
Bekijk de trailer >>
Tickets >>

Aankomst   
Vertrek   
Volwassenen   
Kinderen   
Kamers   
  
Mail door naar een vriend(in)!

Figi IJs
Share

Foto:Figi IJs
Ter ere van het 100-jarige jubileum zijn er in onze patisserie 4 smaken Figi IJs ontwikkeld, in samenwerking met Meester IJsbereider Luc Blok. Ook de verpakkingen zijn in Figi stijl. U kunt hiervan genieten in het theater en de bioscoop (€ 2,75). Op het terras bestelt u de speciale 'Figi Coupe'.
  • Vanilleroomijs & aardbeiensorbet                     
  • Citroen- & bloedsinaasappelsorbet                  
  • Chocoladeroomijs en passievruchtsorbet           
  • Vanille- en hazelnootroomijs met crum van Figi koekjes en karamelroom